Instant Gaming EU
 
 

Call of Duty blijft beschikbaar op PlayStation

Call of Duty blijft beschikbaar op PlayStation

Toen Microsoft probeerde Activision Blizzard te kopen wist iedereen dat dit gevolgen zou hebben. Nu de toezichthouders en rechtbanken de deal eindelijk hebben goedgekeurd, is het tijd om ons af te vragen wat er gaat gebeuren met een van de meest iconische FPS-series aller tijden. We hebben het natuurlijk over Call of Duty, een favoriet van de spelers op PlayStation en een serie waarvan de volgende delen een groot risico liepen om van Sony's platform te worden verwijderd. Het is ongeveer wat er eerder gebeurde met Bethesda en titels als Starfield, dat exclusief zal zijn voor PC en Xbox Series X/S.

De exclusiviteit van bepaalde videogameseries blijft een sterk wapen in de concurrentiestrijd tussen platforms om de markt, die Sony en Microsoft al jaren tegen elkaar opzet. Nu Microsoft eindelijk Activision in handen heeft, verwachtten alle Call of Duty-fans die het spel op PlayStation spelen het ergste, maar het lijkt erop dat ze hun favoriete FPS-ervaring niet zullen verliezen, althans niet voor lang.

Een snelle overeenkomst

Sony heeft zijn nederlaag erkend en heeft in allerijl een overeenkomst getekend met Microsoft om Call of Duty tien jaar lang beschikbaar te houden op PlayStation. Microsoft's Phil Spencer kondigde dit een paar dagen geleden aan via Twitter, en het werd gevolgd door een commentaar van Microsoft's president Brad Smith, die verklaarde dat het bedrijf "erop gericht is om ervoor te zorgen dat Call of Duty beschikbaar blijft op meer platforms en voor meer consumenten dan ooit tevoren."

 

 

Daarom kunnen alle Call of Duty-fans er zeker van zijn dat ze Call of Duty: Modern Warfare 2 en Call of Duty: Warzone zonder zorgen kunnen blijven spelen. We weten zeker dat Microsoft nog wel iets te zeggen zal hebben over de richting die de franchise zal inslaan in toekomstige afleveringen van de Call of Duty-serie, maar je weet in ieder geval dat je ze voorlopig op PlayStation kunt spelen.

Je kunt er in elk geval zeker van zijn dat onze prijsvergelijker het beste hulpmiddel is om Call of Duty: Modern Warfare 2 CD-sleutels voor de beste prijs te krijgen, naast alle andere toekomstige games in de franchise.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief