Cyberpunk 2077 keert terug naar de PlayStation Store

Cyberpunk 2077 keert terug naar de PlayStation Store

Cyberpunk 2077 was het meest verwachte videospel van 2020 en waarschijnlijk een van de lanceringen waar de laatste jaren meer drama aan verbonden is, althans op consoles. Men verwachtte dat het spel indrukwekkende graphics zou hebben, samen met gameplay vol actie en een spannende verhaallijn die zich afspeelt in een futuristische wereld waar technologie, geweld en geld de voornaamste manieren van gedijen zijn. Er waren zoveel mensen die wachtten op de lancering van het nieuwe spel van de makers van The Witcher 3: Wild Hunt, dat alles wees op een van de grootste releases in het verhaal van de videospelletjes, en dat was het ook, althans op een bepaalde manier. Cyberpunk 2077 verkocht over alle platforms een belachelijk groot aantal exemplaren nog voor het spel uitkwam, maar de prestaties van het spel voldeden niet aan de verwachtingen van de spelers, vooral op de PlayStation 4 en Xbox One spelcomputers.

Natuurlijk verwacht je op die platforms niet hetzelfde niveau van grafische kwaliteit als op de Xbox Series X/S of PlayStation 5, maar er was bij de lancering geen specifieke versie van Cyberpunk 2077 voor de volgende-generatie consoles beschikbaar, dus de situatie was een beetje lastig voor de spelers. Als je een aantal bugs en andere problemen in de mix opneemt, was het resultaat een enorme golf van klachten, pogingen om het spel terug te betalen, en zelfs een paar rechtszaken tegen de ontwikkelaar. Intussen bleef CD Projekt Red proberen het spel te repareren en offerde zelfs hun plannen voor na de lancering van het spel op om alles in orde te krijgen. Cyberpunk 2077 werd vanwege die problemen uit de PlayStation Store verwijderd, maar zes maanden later komt het eindelijk weer terug in Sony's winkel. 

 

 

Als het aan Sony's consoles ligt, is Cyberpunk 2077 in een betere staat dan het was. Als gevolg daarvan is het spel nu weer verkrijgbaar in de PlayStation Store. Maar het is niet allemaal goed nieuws. De beschikbare versie is die voor de PlayStation 4, die je via achterwaartse compatibiliteit ook op de PS5 kunt spelen. De specifieke versie voor de next-gen spelcomputer komt ergens dit jaar beschikbaar. Ook is het aan te raden het spel alleen op PS4 Pro en PS5 te spelen vanwege prestatieproblemen.

Het lijkt erop dat Cyberpunk 2077 nog een lange weg te gaan heeft tot het wordt wat het bij de lancering had moeten zijn. Laten we hopen dat CD Projekt Red erin slaagt alle problemen snel genoeg te verhelpen, zodat ze zich kunnen concentreren op het leveren van meer inhoud voor het spel, vooral de multiplayer. 

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Dive into the scorching sands of Assassin's Creed Mirage, where history becomes your weapon, and every hidden secret in the desert's labyrinth is a puzzle to solve. Get ready to embrace the shadows. Are you prepared for the challenge?
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief