Cyberpunk 2077 regisseur bedankt fans voor duizenden positieve recensies

Cyberpunk 2077 regisseur bedankt fans voor duizenden positieve recensies

Comebacks na mislukkingen zijn niet ongewoon in de gamewereld. Of het nu gaat om een rampzalige lancering, ontbrekende functies of slechte spelprestaties, veel games stellen aanvankelijk teleur maar slagen erin om de gunst van fans terug te winnen door inspanningen van ontwikkelaars.

We kunnen met name No Man's Sky van Hello Games noemen, een survivalgame met actieavonturen die enkele jaren geleden een rampzalige lancering kende. Maar door toedoen van de ontwikkelaars, door het spel te verbeteren en gratis DLC uit te brengen, heeft No Man's Sky nu de genegenheid van de fans teruggewonnen.

Cyberpunk 2077 had ook te maken met een soortgelijke situatie. Cyberpunk 2077, ontwikkeld door CD Projekt Red, is een actie-rollenspel videospel. Het werd voor het eerst aangekondigd in mei 2012 en trok veel aandacht van gamers. Na meer dan acht jaar ontwikkeling hadden fans hoge verwachtingen van de kwaliteit van het spel. Cyberpunk 2077 vestigde zelfs pre-order records op Steam.

Cyberpunk 2077 was een van de grootste lanceringen in de geschiedenis van videogames, maar het debuut was een enorme teleurstelling. Het ontbrak aan inhoud en had prestatieproblemen. Cyberpunk 2077 werd alom bekritiseerd vanwege bugs, vooral in de consoleversies, die last hadden van prestatieproblemen. De release was zo rampzalig dat de investeerders van CD Projekt overwogen om de studio aan te klagen wegens "misleidende informatie" en Sony verwijderde het spel zelfs uit de PlayStation Store totdat het was opgelost.

De comeback

In reactie op de negatieve feedback van de community aarzelde CD Projekt Red niet en ging aan de slag om Cyberpunk 2077 te verbeteren. Ze brachten de eerste grote update uit op 22 januari 2021 en nog een grote update op 17 augustus 2021. CD Projekt Red werkte ook samen met animatiestudio Trigger om de anime Cyberpunk: Edgerunners uit te brengen, die lovende kritieken ontving, met lof voor de personages, de animatie en de wereldopbouw. Deze updates en de anime droegen aanzienlijk bij aan het herwinnen van de genegenheid van de gamegemeenschap.

Nu, na de release van Cyberpunk 2077's nieuwste geprezen Phantom Liberty DLC, heeft associate game director Paweł Sasko de spelgemeenschap bedankt voor de duizenden positieve Steam-recensies die het de afgelopen 30 dagen heeft ontvangen.

 

 

Dit is een welverdiend succes voor CD Projekt Red. Ze hebben de genegenheid van de fans teruggewonnen door hun toewijding, inspanningen en vastberadenheid om hun spel te verbeteren. De toekomst van Cyberpunk 2077 ziet er nu veelbelovend uit, vooral met het aankomende vervolg met de codenaam "Orion" dat zojuist is onthuld.

Zoals altijd is DLCompare de enige plek om de beste deals voor populaire games te vinden. Koop Cyberpunk 2077 nu voor de beste prijs met behulp van onze prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief