BG PPC IG EN
 
 

Warhammer 40,000: Darktide gooit progressiesysteem op de schop

Warhammer 40,000: Darktide gooit progressiesysteem op de schop

Hoewel Warhammer 40,000: Darktide indrukwekkende graphics en gameplay vol actie biedt in een episch avontuur dat zich afspeelt tijdens het Dark Millenium, hebben sommige aspecten van het spel de fans van Games Workshop's tabletop game niet overtuigd. Het is alweer een jaar geleden dat het spel werd uitgebracht en het kreeg een warm onthaal van de community van fans van Warhammer 40.000. Het werd geprezen voor het leveren van een nauwkeurige weergave van het universum en een ervaring vol actie, vergelijkbaar met wat spelers kunnen beleven in Vermintide 2. Helaas daalde de populariteit vrij snel door een progressiesysteem dat niet op het juiste niveau was. Nu probeert ontwikkelaar Fatshark het goed te maken met een totale herziening van het systeem.

 

 

Meer keuzes en unieke vaardigheden

In een interview met PCGamer heeft Darktide game director Anders De Geer een nieuw talentensysteem onthuld dat veel interactiever en belonender is, met de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende zinvolle upgrades telkens als je een level omhoog gaat.

“We wanted players to get a bit more agency into the classes, a bit more experimentation, support a lot more different play styles. Basically what we’ve done is reimagine what a class in Darktide is. This is our huge update: we’ve expanded the talent trees, and added a ton of new options and abilities, passives and actives.”

Doorgewinterde Darktide-spelers zullen ontdekken dat ze veel meer manieren hebben om hun personages te ontwikkelen terwijl ze in level stijgen, zodat ze niet per se hoeven te eindigen met dezelfde 'cookie-cutter'-opbouw. De mogelijkheid om je personage naar eigen inzicht aan te passen lijkt heel aantrekkelijk in een spel waarin je steeds opnieuw een groep missies uitvoert om betere buit te krijgen en tegen hardere vijanden te vechten.

Als Darktide niet jouw ding was, wil je het misschien nog een kans geven als de komende update in oktober uitkomt en het progressiesysteem op de schop gaat. Als je het spel nog moet proberen, de goedkoopste Warhammer 40,000: Darktide-codes zijn al beschikbaar met onze prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief