Dave the Diver heeft meer dan 3 miljoen spelers overtuigd

Dave the Diver heeft meer dan 3 miljoen spelers overtuigd

Kleine indiegames zoals Dave the Diver hebben geen waanzinnige hoeveelheden geld, spectaculaire graphics en overdreven ingewikkelde mechanica nodig om grote hits te worden. Een gezellige en persoonlijke ervaring die vissen en questing combineert met restaurantmanagementmechanieken is genoeg om een unieke ervaring te bieden die een grote schare fans kan boeien. Het is geen kwestie van een hype of trendy zijn. In het geval van Dave the Diver draait het allemaal om het leveren van een ervaring waar spelers van kunnen genieten, en ontwikkelaar Mintrocket heeft dat doel bij zijn eerste poging glansrijk bereikt. Het spel heeft sinds de release de aandacht getrokken van steeds meer spelers en is een van de grootste indiehits van 2023.

Eenvoudige mechanica voor een boeiende ervaring

Dave the Diver plaatst je in de schoenen van een man die overdag duikt om vis te vangen en 's avonds een sushirestaurant runt. Zo'n eenvoudig uitgangspunt biedt genoeg ruimte voor avontuur en verkenning in een meeslepende ervaring die slechts zes maanden nodig heeft gehad om meer dan 3 miljoen exemplaren te verkopen. Mitrocket heeft de prestatie aangekondigd in een publicatie via X waarin de studio ook alle spelers bedankt voor hun steun.

 

 

Nog niet zo lang geleden kondigde de studio ook een samenwerking aan met een ander visspel dat vorig jaar een hit werd, Dredge. De aanpak van beide spellen voor zo'n activiteit is totaal verschillend, maar de griezelige sfeer en bovennatuurlijke horrortoets van Dredge zijn een perfecte aanvulling geworden om Dave the Diver uit te breiden met nieuwe gameplayfuncties met behoud van zijn unieke stijl.

Alles wat Mintrocket in de toekomst voor Dave the Diver in petto heeft, zal zeker een warm onthaal krijgen van een enorme gemeenschap fans. Als je je nog niet bij Dave aansluiten hebt, maar het niet erg vindt om in je vrije tijd een heel bijzonder sushirestaurant te runnen, kun je onze prijsvergelijker gebruiken om vandaag nog een goedkope Dave the Diver Steam key voor PC te kopen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief