Instant Gaming EU
 
 

De Blood Bowl III campagne draait om sponsors

De Blood Bowl III campagne draait om sponsors

Wie bedacht heeft om American football en het Warhammer universum te mengen was ofwel gek ofwel een genie. De aanstaande release van het derde deel in de serie bewijst dat er heel wat fans in het spel geïnteresseerd zijn, en ze verwachten van Blood Bowl III nieuwe mogelijkheden en verbeterde graphics, maar ook dezelfde spannende en strategische gameplay die het tabletop spel waar het zijn inspiratie uit haalt zo populair heeft gemaakt. We ontdekten onlangs dat er in het nieuwe spel heel wat teams beschikbaar zullen zijn waaruit de spelers kunnen kiezen. Elk daarvan zal een andere speelstijl voorstaan en je zult een van die teams kunnen kiezen om het tegen andere spelers op te nemen in multiplayer wedstrijden. Dat is meestal de kern van alle Blood Bowl spellen, en Blood Bowl III zal niet veel anders zijn, maar wat de single player betreft zal het nieuwe spel een campagne bevatten waar een verhaal achter lijkt te zitten.

InBlood Bowl III zullen sponsors een prominente rol spelen in de single-player campagne, want die is gebaseerd op zes van hen: Bugman's Beer, Nurgle King, Corsair Cruises, Cabal Vision, Block & Dodgers, en Orcidas. Elk ervan verwijst naar een bepaald Blood Bowl team: dwergen, Nurgle demonen, enzovoort. Tijdens de campagne moet je het opnemen tegen de publieke gezichten van die sponsors. Elke sponsor wordt vertegenwoordigd door een sterspeler die vergezeld wordt door een toegewijd team, en de wedstrijden tegen hen volgen een aantal speciale regels die het spel wat opleuken. Het mooiste van de campagne in Blood Bowl III is dat je het team dat je tijdens de campagne gebruikt en ontwikkelt later mee kunt nemen naar de multiplayer, waardoor beide ervaringen op een heel passende manier met elkaar verbonden worden.

 

 

Het succes van je acties in Blood Bowl III wordt bepaald door het gooien met dobbelstenen, en dat is van oudsher een bron van ergernis voor wie niet begrijpt dat het deel uitmaakt van de essentie van het spel. Het minimaliseren van de mogelijkheden om te falen met een goede strategie die bij je team past is een goede manier om te proberen een wedstrijd te winnen, maar er is altijd een risico, wat het beste en het slechtste van Blood Bowl kan zijn, afhankelijk van aan welke kant je staat. Als je Blood Bowl III eens wilt proberen, komt het in september in Early Access en de lancering van de definitieve versie van het spel is uitgesteld tot februari 2022. Tegen die tijd zullen we veel meer informatie over het spel hebben. 

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief