You are here
We also support
 
 
 
 

Fall Guys maakt een spectaculaire terugkeer als free-to-play

Fall Guys maakt een spectaculaire terugkeer als free-to-play
NEWS 27 jun. 2022 11:30

Fall Guys heeft een behoorlijke mijlpaal bereikt, slechts een paar dagen nadat het zijn monetization model veranderde en free-to-play ging. Meer dan 20 miljoen spelers zijn gekleurde bonen geworden om mee te doen aan de waanzinnige en ongelooflijk leuke gymkana's die in het spel voorkomen. Dat is een behoorlijk groot aantal voor zo'n spel, zeker toen veel mensen voorspelden dat het niet langer dan de eerste zomer zou blijven bestaan en als een doorgeprikte ballon zou leeglopen. 

Zulke voorspellingen zijn vrij gebruikelijk voor spellen als Fall Guys of Among Us, die een indrukwekkende hit worden met een enorm aantal verkochte exemplaren ongelooflijk snel, ondanks dat ze gemaakt werden door relatief kleine en onbekende studio's. In sommige gevallen, zoals Loop Hero, ligt de oorsprong van het succes in vernieuwende mechanieken die een nieuw soort spelervaring scheppen. In het geval van meerspelerspellen, als hun succes alleen aan stationele omstandigheden te danken is, lijdt hun levensduur eronder omdat hun aanwezigheid niet sterk genoeg zou kunnen zijn om ze een stevige spelersbasis te geven.

De pandemie en het zomerseizoen waren twee factoren die het succes van Fall Guys, een maf en competitief spel dat alleen maar pretendeert leuk te zijn, sterk beïnvloedden. Maar Mediatonic heeft het spel in de loop van de tijd uitgebreid met seizoensgebonden inhoud en releases op extra platforms. Daardoor is de spelersbasis, waar het in dit soort multiplayer spellen om draait, helemaal niet geslonken. In feite is ze aanzienlijk gegroeid in slechts een paar dagen nadat het spel free-to-play is geworden. 

 

Een schitterende toekomst

De massale komst van nieuwe spelers naar Fall Guys heeft wat serverproblemen veroorzaakt, zoals dat ook gebeurde na de lancering van het spel in 2020, maar alles is stabieler nu de aanvankelijke hype voorbij is. Het spel heeft nu een andere structuur met een in-game winkel waar je cosmetische voorwerpen kunt kopen met de door het spelen verdiende valuta. Er is ook een Season Pass waarin je beloningen vrijspeelt, en die kun je ook krijgen voor het voltooien van uitdagingen.

Fall Guys spelers hebben zich vrij snel aangepast aan de nieuwe monetisatie dynamiek. Het spel zal de komende maanden zeker een hit blijven, en de nieuwe spelers garanderen dat je nog lang van Fall Guys zult kunnen genieten.

  • Fyra Frost

    From the days of MTG tournaments coverage to all things gaming, I am interested in the latest games and gadgets, because a girl never can have enough of them!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen ×

antwoord answering the message of

500 karakters over

event marvel
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief