Instant Gaming EU
 
 

Epic Games neemt Fall Guys studio over

Epic Games neemt Fall Guys studio over

Epic Games lijkt besloten te zijn om nog meer naam voor zichzelf te maken in de wereld van de videospelletjes. Niet alleen zijn ze de makers van de Unreal Engine en Fortnite, een revolutionair spel dat qua populariteit alle andere heeft overtroffen en veel dingen in videospelletjes heeft veranderd. Ze hebben ook hun eigen digitale distributieplatform gecreëerd, Epic Games Store, dat een echte hoofdpijn is geworden voor Valve's Steam, degene die voorheen bijna de hele markt van videospellen op de PC beheerste. Maar daar is het niet bij gebleven, en ze geven elke week volledige spellen weg die je permanent mag houden en ze sluiten exclusiviteitsdeals af voor komende spellen die hun lancering in Epic Games Store veilig stellen. Ze gaan nu nog een stap verder en zijn begonnen met het opkopen van nieuwe studio's.

Gisteren publiceerde Fall Guys: Ultimate Knockout ontwikkelaar Mediatonic een tweet op zijn officiële account waarin onthuld werd dat de studio toetreedt tot de Epic Games familie. De aankondiging kwam als een totale verrassing. Velen van ons vroegen zich af wat de toekomstige stappen van de ontwikkelaar waren na de lancering van een van de grootste hits van 2020. Fall Guys was een totaal succes in het jaar van de pandemie en miljoenen spelers over verschillende platforms zijn fan geworden van de grappig uitziende boontjes met deze battle royale platformer in de hoofdrol.

 

 

Afgezien van de implicaties die deze aankoop voor beide bedrijven kan hebben, is het enige wat nog rest te weten te komen wat er voor de spelers zal veranderen. Mediatonic heeft een officiële verklaring gepubliceerd waarin ze alles uitleggen. Gelukkig genoeg laat het vrij duidelijk dat spelers zullen blijven genieten van dezelfde ervaring in Fall Guys: Ultimate Knockout en onthullen ze ook dat ze van plan zijn verder te werken aan het spel, het op Nintendo Switch te lanceren en gloednieuwe functies toe te voegen zoals cross-play, squad vs squad modes en meer.

Gevoed door zijn eigen succes lijkt Epic Games' ambitie geen grenzen te kennen en ze kunnen ons in de toekomst verrassen met meer aankopen als deze.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief