Final Fantasy XVI blijft nog even exclusief voor PS5

Final Fantasy XVI blijft nog even exclusief voor PS5

Final Fantasy XVI zal de iconische RPG-franchise van Square Enix terugbrengen in een nieuw deel. Net als zijn voorgangers zal het spel zijn reis beginnen als exclusief voor de PlayStation consoles, maar er is een enorme gemeenschap van fans die het spel graag op de PC zouden willen spelen. Toen het spel werd aangekondigd, werd onthuld dat het een exclusiviteitsvenster van zes maanden op de PlayStation 5 zal hebben, wat bij de fans tot verwarring heeft geleid. Iedereen heeft aangenomen dat Final Fantasy XVI op PC zou lanceren zodra die periode afloopt en dat lijkt niet het geval te zijn. 

In een recent interview met GameInformer bevestigde producer Naoki Yoshida dat er een PC-versie van Final Fantasy XVI komt, maar de fans zullen veel langer dan zes maanden moeten wachten op de release. Ook kun je eventuele DLC's die het spel zullen uitbreiden elk moment snel vergeten. De ontwikkelaars willen eerst zien of de nieuwe hoofdpersoon, Clive, en de wereld van Valisthea een succes zijn onder de fans van de langlevende serie, voordat ze aan extra inhoud gaan werken.

De laatste Final Fantasy #?

Final Fantasy is zo groot dat Square Enix zich een beetje zorgen maakt over de namen van zijn spellen. Het gerucht gaat dat het van plan is de nummers in zijn titels te laten vallen omdat ze de spelers het gevoel geven dat ze alle spellen moeten spelen om het verhaal te begrijpen. In feite is het tegendeel het geval. Ook al bevat de serie personages en plaatsen die door verschillende titels heen iconisch zijn geworden, elke titel is een op zichzelf staand verhaal waar je volledig van kunt genieten zonder enige voorkennis.

 

 

Final Fantasy XVI volgt dat patroon en biedt spelers een gloednieuw land om te verkennen, vol nieuwe monsters, kleurrijke personages en verhalen om te ontdekken. Als je het niet wilt missen, houd dan de beste deals voor Final Fantasy XVI PS5 sleutels in de gaten en maak je klaar voor de release in juni aanstaande.

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief