Hoe begin je aan Final Fantasy XVI: The Rising Tide

Hoe begin je aan Final Fantasy XVI: The Rising Tide

Final Fantasy XVI is een actie-rollenspel ontwikkeld en uitgegeven door Square Enix. Het is het zestiende deel in de Final Fantasy-serie en werd exclusief uitgebracht voor de PlayStation 5. Het spel werd door critici geprezen om zijn meeslepende verhaal, verbluffende graphics, meeslepende muziek en boeiende gameplay. Binnen slechts één week na de lancering verkocht Final Fantasy XVI meer dan drie miljoen exemplaren.

Tijdens het doorslaande succes van het spel introduceerde Square Enix de eerste DLC-uitbreiding getiteld "Echoes of the Fallen", die op 7 december 2023 werd uitgebracht. Daarna, tijdens een livestream op PAX East, deelden producer Naoki Yoshida en DLC-directeur Takeo Kujiraoka extra informatie over de aankomende tweede DLC en kondigden ze de releasedatum aan.

Na een periode van anticipatie is het tweede DLC-pakket voor Final Fantasy XVI, getiteld "The Rising Tide", nu eindelijk wereldwijd verkrijgbaar op 18 april 2024:

 

 

Een ongemarkeerde brief arriveert bij de schuilplaats met een hoogst merkwaardig verzoek: de Dominant van Leviathan, de lang verloren gegane Eikon van Water, heeft redding nodig.

Om gehoor te geven aan deze oproep moeten Clive en zijn metgezellen naar Mysidia reizen - een verborgen land onder een blauwe hemel - waar ze de tragische geschiedenis van een vergeten volk zullen blootleggen.

The Rising Tide introduceert een schat aan nieuwe content in het spel, waaronder tien side quests om te voltooien, nieuwe optionele monsters en een heel nieuw gebied om te verkennen, in totaal zo'n 10 uur gameplay:

 •  Nieuwe locaties: Kairos Gate
 •  De Lucht van Uren: Deze trotse ruïnes, ooit een bastion van beschaving, liggen er nu stil bij, op het onophoudelijk slijpen van messen na... want hier hebben de Tonberries hun rancuneuze claim neergelegd.
 •  Mysidia: Diep in een zee van duisternis is er een toevluchtsoord voor wie weet waar hij moet zoeken: een verloren oase, onaangetast door de altijd oprukkende Blight. Onder haar smaragdgroene takken hebben mens en dier hun laatste toevluchtsoord gevonden.
 •  Nieuwe zijmissies
 •  Speciale bonussen: Curtana en Orchestrion rollen

Hoe begin je Final Fantasy XVI: The Rising Tide

Om aan The Rising Tide te beginnen, moet je eerst het grootste deel van het hoofdspel uitspelen op minstens de moeilijkheidsgraad Normal. Begin met het vrijspelen van de laatste hoofdquest, "Terug naar hun oorsprong", die je naar de laatste eindbaas van het spel leidt. Hierdoor verandert de wereld in een eindspelstatus met talloze beschikbare zijmissies. Hiervan is het voltooien van "Will" en "Priceless" nodig om toegang te krijgen tot de DLC content.

Als aan deze voorwaarden is voldaan, ontvang je een Mysterieuze Brief op Clive's bureau. Als je die leest, start de The Rising Tide questline en krijg je een trofee. Reis van daaruit naar Northreach en volg de doelstellingen om verder te gaan met de uitbreiding.

Final Fantasy XVI: The Rising Tide is nu uit op PS5 en komt mogelijk binnenkort uit op PC. Zorg ervoor dat je de beste deal krijgt voor Final Fantasy XVI CD Key en de 2 DLC met behulp van onze betrouwbare prijsvergelijker.

 • Officiële website : FF16
 • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
 • Uitgever : Square Enix
 • Ontwikkelaar : Square Enix
 • Modus : Solo
 • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief