Instant Gaming EU
 
 

Je hebt misschien een nieuwe pc nodig om Final Fantasy XVI te spelen

Je hebt misschien een nieuwe pc nodig om Final Fantasy XVI te spelen

De Final Fantasy-serie is al heel lang het hoogtepunt van het JRPG-genre en titels als Final Fantasy VII Rebirth bewijzen dat. De tweede aflevering in de remake van de geliefde RPG van Square Enix is een paar weken geleden uitgekomen en de ontvangst is zeer positief, wat bevestigt dat de serie nog steeds favoriet is bij de fans en de community voorbereidt op de aankomende release van Final Fantasy XVI op PC. Het volgende hoofddeel in de serie zit vol verrassingen en biedt een nieuwe en epische verhaallijn. Door de indrukwekkende graphics van het spel op PlayStation-consoles moet je misschien je pc upgraden als je het spel op dit platform wilt spelen.

Mooie graphics hebben een prijs

In een recent interview met Game Informer onthulde Final Fantasy XVI producer Naoki Yoshida dat de vereisten om het spel op de PC te spelen "enigszins hoog" zullen zijn. Dit is nogal verrassend als je bedenkt dat de PC in vergelijking met de PlayStation 5 enorm superieure grafische mogelijkheden biedt. Je zou verwachten dat de gemiddelde PC geen problemen zou moeten hebben om het spel te spelen, maar dit is misschien niet het geval voor de lagere segmenten. In december wisten we al dat het hebben van een SSD verplicht zou zijn om Final Fantasy XVI op de PC te kunnen spelen en nu wijst alles erop dat het spel behoorlijk veeleisend zal zijn. Dit zou kunnen leiden tot de noodzaak van een hardware-upgrade om je te kunnen onderdompelen in de wereld van Final Fantasy XVI op de PC.

 

 

Helaas heeft Square Enix niet de volledige pc-systeemvereisten voor Final Fantasy XVI bekendgemaakt. Het lijkt erop dat de studio de pc-versie probeert te optimaliseren voor de lancering, wat tot de volgende vraag leidt. Wanneer komt Final Fantasy XVI uit op PC? Nou, de ontwikkelaar wil ook nog geen datum bevestigen. Het doel blijft volgende zomer, maar het hangt nog steeds af van het ontwikkelingsproces. PC-spelers mogen echter blij zijn dat het spel niet langer exclusief is voor PlayStation-consoles. Dat is iets wat steeds vaker gebeurt nu grote uitgevers de neiging lijken te hebben om af te stappen van zo'n beperkend releasebeleid om meer spelers voor hun games te krijgen.

Als je staat te popelen om Valisthea binnen te reizen voor een episch avontuur op de PC, biedt onze prijsvergelijker je de beste kortingen op Final Fantasy XVI PC-codes in de aanloop naar de release van het spel.

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief