Eneba COM
 
 

Final Fantasy XVI kondigt twee DLC's aan

Final Fantasy XVI kondigt twee DLC's aan

De Game Awards ceremonie eerde ontwikkelaars met hun jaarlijkse prijzen en verblijdde kijkers met verschillende aankondigingen, waaronder spannende wereldpremières. Final Fantasy XVI deed mee in vier categorieën en ging er vandoor met het beeldje voor Beste Score & Muziek. Fans werden echter getrakteerd op informatie over twee aankomende DLC's voor de epische game.

Echoes of the Fallen en The Rising Tide beloven beide de Valisthea lore te verrijken met nieuwe kerkers, eindbazen en zelfs een beroemde water Eikon om Clive's arsenaal uit te breiden. Verrassend genoeg is Echoes of the Fallen shadowdropped en nu al te koop en te downloaden, terwijl The Rising Tide gepland staat voor een release in de lente van 2024.

 

 

Echoes of the Fallen zal naar verwachting het verhaal vertellen van de Fallen, een oude beschaving die voor de gebeurtenissen in Final Fantasy XVI in Valisthea verbleef. De trailer vertelt hoe ze de Eikonoclasten creëerden, verschrikkelijke wapens waar de naam Eikons van is afgeleid. De video laat zien hoe Clive het opneemt tegen Omega, een terugkerende vijand die in de franchise vaak een Wapen wordt genoemd. De hoofdpersoon verkent de ruïnes van de Fallen samen met Jill, Joshua en Torgal. De eerste DLC voegt een verhaal, gevechten, wapens, accessoires en een levelverhoging toe, maar lijkt geen significante veranderingen in de gameplay te brengen.

The Rising Tide lijkt het verhaal te vertellen van de verloren Eikon, Leviathan, een beroemde waterslang in de franchise. Het toneel voor de tweede DLC is de Misidia-regio en geeft de indruk een veel groter gebied te zijn dan de eerste. In previews van gevechten is te zien hoe Clive de kracht van Leviathan gebruikt om nieuwe bewegingen van de aquatische Eikon te ontketenen, wat een verfrissende draai aan de gameplay geeft.

Aanvankelijk zei regisseur Hiroshi Takai dat er geen DLC in Final Fantasy XVI zou zitten. De producer, Naoki Yoshida, zei dat ze een compleet spel van begin tot eind wilden. Na verzoeken van fans zei hij echter dat ze overwogen om het universum uit te breiden, en het lijkt erop dat ze dat inderdaad hebben gedaan. We kunnen niet bevestigen of er in de toekomst meer DLC komt, maar we kunnen de PC-versie van Final Fantasy XVI in de toekomst verwachten. Op dit moment wordt verwacht dat Naoki Yoshida terugkeert om zich te richten op de uitbreiding van Final Fantasy XVI: Dawntrail.

Final Fantasy XVI werd uitgebracht op 22 juni 2023 en verkocht binnen een paar dagen na de lancering 3 miljoen exemplaren. Er is een PC-versie bevestigd, maar nog zonder releasedatum. Voor degenen die Clive's epische avonturen in Valisthea willen beleven, kijk in onze prijsvergelijker voor de beste CD-sleutelaanbiedingen voor Final Fantasy XVI en geniet van de vers uit de oven gekomen nieuwe DLC.

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief