Eneba COM
 
 

Final Fantasy XVI: The Rising Tide krijgt een releasedatum

Final Fantasy XVI: The Rising Tide krijgt een releasedatum

Tijdens een livestream op PAX East deelde producer Naoki Yoshida, samen met DLC director Takeo Kujiraoka en vertaler Michael-Christopher Koji Fox, meer details over Final Fantasy XVI The Rising Tide, de tweede DLC van het spel. Hierin neemt Clive het op tegen de Water Eikon Leviathan, een terugkerende summon in de franchise.

Naast informatie over het verhaal en de gameplay werd ook een releasedatum bevestigd. Final Fantasy XVI: The Rising Tide komt op 18 april uit op PlayStation 5.

 

 

Het verhaal van de DLC begint wanneer er een brief arriveert bij de schuilplaats waarin staat dat de Water Eikon, Leviathan, gered moet worden. Om dit te doen moeten Clive, Joshua, Jill en Torgal naar het vergeten land Mysidia gaan en het tragische verhaal van een vergeten volk onthullen.

Een belangrijk punt dat werd genoemd door regisseur Takeo Kujiraoka is dat dit het laatste gevecht van de Eikon zal zijn, waarin Ifrit het opneemt tegen Leviathan en het meest uitdagende Eikon-gevecht in het spel. Bovendien, terwijl in het basisspel de kracht van Ifrit vaststond, zal de Eikon in de DLC sterker worden naarmate Clive zichzelf versterkt, hetzij door te levelen of door zijn uitrusting aan te passen.

Kairos Gate is Final Fantasy XVI nieuwe spelmodus

Naast de toevoeging van Leviathan als nieuwe Eikon, samen met nieuwe aquatische vaardigheden voor Clive, introduceert de DLC een nieuwe spelmodus in Final Fantasy XVI genaamd Kairos Gate, een soort survival-achtige gameplay die alleen wordt ontgrendeld in Final Fantasy moeilijkheidsgraad. Clive moet 20 levels doorlopen en voorwerpen en uitrustingen voor de hoofdpersoon verwerven. In de Kairos Gate kun je BP verdienen om de eigenschappen van je personage te laten evolueren naarmate je verder komt in de uitdaging. Bovendien levert elke cirkel een score op voor degenen die wereldwijd willen concurreren. Yoshi-P zegt dat degenen die in alle uitdagingen een S-rang weten te behalen, aan het eind een geheime eindbaas tegenkomen.

De DLC komt ook met een nieuwe gratis update, 1.30, voor de basisversie van Final Fantasy XVI. Daarin krijgen we nieuwe mechanieken zoals een functie om snel quests te voltooien, nieuwe icoontjes voor belangrijke character quests, volledig aanpasbare besturingsknoppen, patronen om makkelijk te wisselen tussen Eikon abilities, meer fotomodus effecten en filters, en nieuwe rollen voor de Orchestrion. Tijdens de livestream werd ook een crossover tussen Final Fantasy XVI en Final Fantasy XIV aangekondigd.

Final Fantasy XVI kwam vorig jaar uit en heeft al een DLC genaamd Echoes of the Fallen. Final Fantasy XVI: The Rising Tide komt op 18 april uit op PlayStation 5. Als je de reis van Ifrit door het land van Valisthea wilt meemaken, bekijk dan onze prijsvergelijker voor de beste CD-sleutelaanbiedingen voor Final Fantasy XVI en ontdek wat er allemaal te koop is voor de nieuwste mainline uitgave in de kristalsaga.

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief