Final Fantasy XVI komt naar PC

Final Fantasy XVI komt naar PC

Exclusiviteitsdeals lijken niet meer zo stevig te zijn als op de PlayStation-consoles, tenminste als het gaat om de Final Fantasy-serie. Het blijkt dat we Final Fantasy XVI eindelijk op PC kunnen spelen, en dat is belangrijk nieuws als we bedenken dat het spel slechts een paar maanden exclusief is geweest voor PlayStation-consoles. In mei voorzag Square Enix een veel langere wachttijd tot de port klaar zou zijn, en nu hebben we eindelijk een officiële bevestiging hierover. Final Fantasy XVI-producer Naoki Yoshida heeft onthuld dat de pc-versie van het spel al in de maak is, samen met twee nieuwe verhaal-DLC's voor het spel.

 

 

Uitbreidingen op komst

Vroeger waren Final Fantasy-games meer een op zichzelf staande ervaring zonder DLC, maar Square Enix heeft het formaat veranderd en we zijn nu gewend dat er aanpassingen aan worden gemaakt. Of dat nu in de vorm van grote updates of betaalde DLC is. Final Fantasy XVI volgt dat patroon en kreeg onlangs nieuwe aanpassingsopties in Update 1.10. Met de twee DLcs die Naoki Yoshida heeft aangekondigd, kunnen spelers de mysteries en lore van Valisthea verder verkennen. De producent heeft er nog geen details over onthuld, maar hij heeft wel erkend dat de reden achter de lancering de wil is van een community die dieper wil opgaan in de nieuwe wereld.

Er komt meer nieuws over de aankomende DLC's voor Final Fantasy XVI voor het einde van het jaar en hopelijk ook een releasedatum voor de PC-versie. Het is heel waarschijnlijk dat je Valisthea pas volgend jaar op de PC kunt bezoeken. Misschien kunnen PC-spelers toegang krijgen tot een pakket met het spel en de twee nieuwe DLC's, wat geweldig zou zijn voor de fans van de serie. In elk geval vind je de beste deals voor Final Fantasy XVI PC keys vóór de release op onze prijsvergelijker. Als je niet kunt wachten, kun je altijd kiezen voor de PS5-versie die door de fans is geprezen.

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief