Marvel's Spider-Man 2 nieuwste update bevatte "per ongeluk" dev-only menu

Marvel's Spider-Man 2 nieuwste update bevatte "per ongeluk" dev-only menu

Op 7 maart bracht Insomniac Games officieel de nieuwste update uit voor hun PlayStation exclusieve kaskraker, Marvel's Spider-Man 2. Deze update introduceerde zoals beloofd talloze nieuwe functies, waaronder de langverwachte New Game Plus-functie, missieherhalingen, fotomodus, nieuwe pakken voor beide Spider-man-personages en diverse andere aanpassingen.

 

 

Na het ervaren van de laatste update waren veel spelers echter verbaasd toen ze een unieke functie ontdekten die Insomniac Games "per ongeluk" in deze update had opgenomen.

Volgens PlayStation 5-spelers bevatte versie 1.002.0 van Marvel's Spider-Man 2 nog steeds zowel een debug-menu als een ontwikkelaarsmenu dat speciaal was gereserveerd voor gameontwikkelaars. Spelers konden deze modi activeren door op L3 te drukken op het selectiescherm om het ontwikkelaarsmenu te openen, of door op Options + Touchpad te drukken om het debugmenu te openen. Met deze menu's konden spelers hoofdstukken overslaan, grafische instellingen aanpassen, demotests uitvoeren, framerates bekijken en cheats uitvoeren.

Bovendien onthulden deze menu's onbedoeld een toekomstige DLC voor Marvel's Spider-Man 2. Volgens een gebruiker op Reddit ontdekten ze door het menu van de ontwikkelaar te openen een onvoltooide DLC genaamd Beetle Villain Arc voor het spel. Hoewel er nog geen officiële informatie is over deze DLC, speculeren veel Reddit-gebruikers dat Insomniac Games meer details over deze Beetle villain DLC bekend zal maken tijdens het komende PlayStation State of Play-evenement dat gepland staat voor mei dit jaar.

Insomniac Games heeft ook het bestaan van deze developer-exclusive menu's bevestigd. Ze waarschuwen spelers dat toegang tot deze menu's kan leiden tot het verlies van opgeslagen gegevens en trofeeën:

 

 

Dit incident is opnieuw een tegenslag voor Insomniac Games, aangezien het gameontwikkelingsbedrijf eerder zwaar werd getroffen door een groot datalek in december vorig jaar, waardoor hun toekomstige projecten werden verpest en de productieschema's van games aanzienlijk werden verstoord.

Momenteel is deze speciale functie volledig verwijderd in de nieuwste patch van Marvel's Spider-Man 2 en hebben spelers geen toegang meer tot de twee developer-exclusieve menu's.

De nieuwste update voor Marvel's Spider-Man 2 is officieel gelanceerd op PlayStation 5. Als je Peter Parker en Miles Morales deze keer wilt vergezellen op hun reis, gebruik dan de prijsvergelijker van dLcompare om Marvel's Spider-Man 2 PC-codes te kopen.

  • Officiële website : Spiderman 2
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Beat em up
  • Uitgever : Sony Interactive Entertainment
  • Ontwikkelaar : Insomniac Games
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 20 oktober 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief