Instant Gaming EU
 
 

New World beleeft een spectaculaire lancering

New World beleeft een spectaculaire lancering

We wisten al dat veel spelers zaten te wachten op Amazons nieuwe MMORPG. Tijdens het New World open bèta testevenement dat voor de release plaatsvond, bleek dat alle servers vol waren en dat er flinke rijen spelers stonden te wachten om in het spel te komen. Het is dan ook geen verrassing dat de lancering gisteren een massaal aantal spelers trok, ook al was het midden in de week. Zodra de servers open waren, begon de toeloop van spelers toe te nemen, en een paar minuten later stonden er al rijen op de meeste servers. De wachttijden waren echter veel korter dan tijdens de bèta. 

Vandaag blijven de servers worstelen om de vraag van de spelers bij te houden, en we weten dat New World nu al een van de meest succesvolle lanceringen op Valve's platform is. Het is het op één na meest gespeelde spel op Steam geworden, alleen overtroffen door het altijd aanwezige Counter-Strike: Global Offensive. Meer dan een half miljoen gelijktijdige spelers verkenden gisteren het eiland Aeternum kort nadat het spel beschikbaar was, en dat aantal bereikte een piek van meer dan 700.000. Waarschijnlijk blijft het stijgen en zal het tegen het weekend een miljoen spelers overtreffen. 

 

 

De huidige situatie van andere MMORPG's kan van invloed zijn geweest op het succes van New World. World of Warcraft is niet in zijn beste moment, en Guild Wars 2 en Final Fantasy XIV wachten op een nieuwe uitbreiding. Amazon heeft het beste moment gekozen om het spel te lanceren, want veel spelers zochten een nieuw thuis, en dat hebben ze waarschijnlijk gevonden in New World, dat alles lijkt te hebben wat nodig is om de grootste lancering van het jaar te worden. Alleen de tijd zal leren of het blijft groeien en erin slaagt het meest gespeelde spel in het genre te worden. 

 

 

Als je wilt weten wat het spel zo aantrekkelijk maakt voor de spelers, kun je op elk moment de prijzen voor New World op onze website vergelijken. Vergeet niet dat je geen abonnement nodig hebt om het spel te spelen.

14.26€
New World
New World
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief