Eneba COM
 
 

Bekijk hier de officiële lanceringstrailer van Forza Motorsport

Bekijk hier de officiële lanceringstrailer van Forza Motorsport

Turn 10 is zes jaar na de release van Forza Motorsport 7 terug. De simulator brengt een frisse benadering van de franchise, met als doel het ultieme raceplatform te worden. Dit is een van de redenen waarom ze de nummering in de titel hebben laten vallen.

Voor degenen die met hun ogen rollen bij het nieuws dat Forza Motorsport een live service game is geworden, verzekert Turn 10 dat de meeste updates gratis zullen zijn. Spelers kunnen echter de Forza Motorsport Car Pass aanschaffen om wekelijks nieuwe auto's te krijgen of de Premium-versie kopen, die de pas en vroege toegang tot de game bevat.

 

 

In een interview op het officiële Xbox-kanaal legt Dan Greenawalt, medeoprichter van Forza, uit waarom de game niet Forza Motorsport 8 is gaan heten.

"From the beginning, we've designed the latest Forza Motorsport to be an evolving racing platform, with new content that adds to the experience of automotive entertainment through skill and competition. Last week we shared a little more about what players can expect with our evolving racing platform on forza.net. It's due to this shift that we didn't need a number in the title; we created a platform."

De verklaring van Dan Greenawalt komt overeen met de intenties van Turn 10 voor de franchise, waarbij het wordt omgevormd tot een live service game en nieuwe gratis content voor spelers wordt toegevoegd. Hier is een overzicht van wat je kunt verwachten van deze updates:

  • Nieuwe tracks: Er zullen regelmatig gratis tracks worden toegevoegd aan Forza Motorsport, waardoor jij en je vrienden nieuwe uitdagingen onder de knie krijgen. Vanwege de lange ontwikkeltijd die nodig is om deze gedetailleerde omgevingen nauwkeurig te laten samenwerken met onze nieuwe physics-systemen, bevatten onze maandelijkse updates niet altijd een nieuw circuit.
  • Nieuwe evenementen: Live-events in Forza Motorsport zijn onder andere uitgelichte rondes in Carrièremodus, Spec Series en Open Series in Uitgelichte Multiplayer en Uitgelichte Rivalen. Tijdens deze evenementen worden nieuwe auto's uitgelicht die gedurende een beperkte tijd met 30% korting verkrijgbaar zijn in de Showroom.
  • Nieuwe auto's: Spelers kunnen elke maand nieuwe auto's verwachten, die op verschillende manieren beschikbaar zijn. Sommige auto's worden direct aan de Showroom toegevoegd en kun je kopen met Credits, terwijl andere worden vrijgespeeld als beloningsauto's voor het voltooien van uitgelichte of open rondes in de Builder's Cup.

Forza Motorsport lanceert op 10 oktober voor Xbox Series X/S en PC, maar de Premium-versie geeft vijf dagen van tevoren toegang. De Premium bundel werkt samen met de basisgame via Xbox Game Pass. Kijk in onze prijsvergelijker voor de beste aanbiedingen voor Forza Motorsport en verzeker je van alles wat de premium versie biedt, inclusief vroege toegang.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief