BG PPC IG EN
 
 

Shadowlands is het snelst verkopende PC-spel

Shadowlands is het snelst verkopende PC-spel

Ondanks het feit dat het een vrij lang leven beschoren is, behoudt World of Warcraft de eerste plaats in de lijst van meest populaire MMORPG's en het lijkt erop dat het nog een heel jaar zo zal doorgaan. Blizzard is erin geslaagd om de perfecte formule te vinden om het belang van de fans hoog te houden en de meeste spelers die het spel om een of andere reden verlaten lijken terug te komen als er een nieuwe uitbreiding wordt uitgebracht. Het lijkt erop dat met elke uitbreiding het spel nog meer spelers aantrekt, zoals blijkt uit het enorme aantal exemplaren van Shadowlands die vanaf de eerste dag van de release werden verkocht, met meer dan 3,7 miljoen. Dat zou van Shadowlands het snelst verkopende PC-spel aller tijden in de industrie maken, en daarmee het vorige record van Diablo 3 ruimschoots overtreffen.

Natuurlijk veroorzaakte zo'n enorme toestroom van spelers een paar dagen lang wat problemen op de dichtstbevolkte servers toen Shadowlands werd uitgebracht, maar wachtrijen bestaan bijna niet meer nu spelers gewend zijn geraakt aan de vooruitgang die de uitbreiding met zich meebrengt. Shadowlands volgt dezelfde formule als zijn voorgangers, met een inhoud die progressief wordt ontsloten. Mythic+ dungeons en Raids waren niet beschikbaar bij de lancering, maar ze komen vandaag in het spel. Spelers zullen in staat zijn om krachtigere buit uit de kerkers te halen om zich voor te bereiden op de aanval op Castle Nathria. De opening van de nieuwe raid markeert ook het begin van de race om de eerste gilde ter wereld te zijn om het af te maken, wat ook een andere bron van interesse is voor de fans die de World of Warcraft-gemeenschap voortstuwt.

 

 

Met zo'n indrukwekkend aantal verkopen en zo veel spelers die door de nieuwigheden vol enthousiasme zijn, ziet de toekomst er veelbelovend uit voor Shadowlands. Hoewel het aantal spelers natuurlijk zal afnemen wanneer alle content is uitgebracht en alles is ontdekt in de uitbreiding, zijn we er zeker van dat Blizzard tegen die tijd meer inhoud klaar zal hebben voor World of Warcraft.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief