Instant Gaming EU
 
 

Square Enix publiceert 13 minuten Life Is Strange: True Colors gameplay

Square Enix publiceert 13 minuten Life Is Strange: True Colors gameplay

Er zijn verschillende redenen achter het succes van de Life Is Strange serie. Een goede verhaallijn met veel keuzevrijheid van de spelers is er een van, maar er is ook het meeslepende gevoel van avontuur dat de spellen leveren, waardoor je het gevoel krijgt dat je in de schoenen van elke protagonist staat. Dit alles is meestal moeilijk op te merken als je het spel niet speelt, maar een video die ontwikkelaar Deck Nine onlangs publiceerde laat je een diepere blik werpen op het komende spel in de serie Life Is Strange: True Colors. De video bevat 13 minuten gameplay waarin Alex Chen gevolgd wordt terwijl ze verschillende personages ontmoet in Haven Springs.

 

 

 

Een opmerkelijk iets aan Life Is Strange: True Colors dat het anders maakt dan zijn voorgangers is dat Alex tijdens het spel niet haar vermogen ontdekt om emoties van andere mensen als kleuren waar te nemen. Dit spel gaat niet over de mogelijk traumatische ervaring die zo'n ontdekking veroorzaakt, maar over hoe Alex haar krachten gebruikt om de dood van haar broer te onderzoeken. Haar buitengewone kracht is gewoon een ander element van het verhaal, en het voelt vrij natuurlijk aan. Ook al wordt het spel niet in het eerste-persoonszicht gespeeld, toch geeft Life Is Strange: True Colors een gevoel van diepe onderdompeling en boeit het je met zijn verhaal. Het laat ook zien dat je geen geweld en flitsende explosies hoeft te gebruiken om een voortreffelijk verhaal te maken dat draait om de superkrachten van een bepaald individu.

Natuurlijk is 13 minuten niet genoeg om enig kritiek feit te onthullen over de mysterieuze dood van Alex's broer. Toch hopen we dat het genoeg is om je enig inzicht te geven in het soort ervaring dat Life Is Strange: True Colors biedt. Het spel verschijnt op 10 september op alle platforms, behalve op Nintendo Switch, waarvan de bezitters nog wat langer moeten wachten.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief