Total War: Pharaoh verandert het tempo voor een betere ervaring

Total War: Pharaoh verandert het tempo voor een betere ervaring

De Total War-serie staat bekend om het leveren van een spannende strategie-ervaring in realtime gevechten waarin je een groot aantal eenheden bestuurt. Het nieuwste deel in de serie belooft de uitgangspunten van zijn voorgangers te volgen, maar zal ook nieuwe functies introduceren die de manier waarop je het spel speelt radicaal zullen veranderen. Total War: Pharaoh speelt zich af in een zeer specifieke locatie en periode van de geschiedenis: het einde van het Bronzen Tijdperk in Egypte. Deze unieke setting heeft een aantal eigenaardigheden die de makers van het spel in het spel hebben verwerkt en die van grote invloed zullen zijn op de gameplay.

Onverzoenlijk weer

Je denkt misschien dat Egypte gewoon een grote woestijn is waar geen regen valt, maar dat klopt niet helemaal. Het gebied bij de rivier de Nijl en de kustgebieden zijn terreinen waar de regen en af en toe overstromingen je gevechten zullen beïnvloeden. Creative Assembly heeft het weer zo ontworpen dat deze effecten meer zijn dan alleen een cosmetisch effect. In Total War: Pharaoh verschijnen er modderflarden die bijvoorbeeld de manoeuvreerbaarheid van je eenheden ernstig kunnen belemmeren. Of je vecht tegen de effecten van een verschrikkelijke zandstorm, die het bereik van je eenheden verkleint, ze vermoeider maakt en ze zelfs beschadigt. Al deze elementen voegen een nieuwe laag complexiteit toe aan je gevechten in het spel, evenals meer realisme.

 

 

Armor afbreken

Creative Assemby gaat behoorlijk ver om Total War: Pharaoh realistischer te maken en heeft veel nieuwe mechanieken toegevoegd. Het pantser zal bijvoorbeeld bij elke confrontatie degraderen, waardoor eenheden na verloop van tijd meer schade oplopen als ze in gevecht zijn. Gelukkig heb je meer tijd om te reageren op alle nieuwe dynamische functies die het spel bevat, aangezien het tempo van het spel iets lager ligt dan in eerdere spellen in de serie, zoals otal War Saga: Troy.

Total War: Pharaoh ontwikkelt zich tot een spannende game vol nieuwigheden die de fans zeker zullen verrassen. Ontwikkelaar Creative Assembly zal de komende maanden dieper ingaan op de mogelijkheden in de aanloop naar de release dit najaar. Ter herinnering: je kunt nu al een goedkope Total War: Pharaoh PC-sleutel krijgen met onze prijsvergelijker als je het nieuwste deel in een van de populairste RTS-franchises aller tijden niet wilt missen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief