Avowed wordt in de herfst van dit jaar gelanceerd

Avowed wordt in de herfst van dit jaar gelanceerd

Tijdens de Developer_Direct 2024, de eerstejaars showcase van Xbox, heeft Carrie Patel, de regisseur van Avowed, in een sneak peek meer informatie gedeeld over de nieuwe actie-RPG van Obsidian Entertainment. Carrie vertelt hoe de wereld van Avowed vol geheimen zit op het Living Lands eiland in de wereld van Eora. Ze nodigt de combat director en de art director uit en elk van hen legt de bijzonderheden van het spel beter uit.

Combat director Gabriel Paramo vertelt dat de gevechten in Avowed zo zijn ontworpen dat ze naadloos op elkaar aansluiten, waarbij verschillende wapens, aanvallen en realtime vaardigheden worden gecombineerd, zodat de speler zelf kan bepalen wat de beste manier is om vijanden te verslaan. Het hanteren van een toverstok is bijvoorbeeld handig op middellange en lange afstand, maar als tegenstanders dichterbij komen, is overschakelen op een zwaard en schild ideaal. Of misschien is de beste aanpak om vijanden in wortels te verstrikken met natuurmagie en ze vervolgens te doorboren met dubbele pistolen.

 

 

Om deze dynamiek kracht bij te zetten, zijn er load-outs, dat zijn verschillende soorten builds, uitrustingen en een reeks vaardigheden die met een druk op de knop kunnen worden uitgerust. De speler kan zijn hele vechtstijl direct veranderen, waardoor de gevechten vloeiend en behendig blijven. In de preview worden spreuken en verschillende wapens uitgelicht, variërend van zware bijlen tot dubbele toverstokken en meer.

Carrie belicht in de sequentie de quests van Avowed, met een onderzoeksquest als voorbeeld, waarbij de speler verschillende NPC's moet ondervragen en zelf de afloop moet bepalen, waarbij hij optreedt als rechter, jury en misschien zelfs beul. Als je terugkeert naar de stad, zie je hoe de uitkomsten van je keuzes zich ontvouwen.

Matt Hansen, de art director, deelt zijn inspiratie voor het maken van Avowed. Hij noemt het putten van inspiratie uit de cultuur van onze wereld om diverse biomen met levendige contrasterende kleuren te ontwikkelen. De overgang van een woestijn naar een oase moet hetzelfde gevoel van avontuur en gevaar geven, ondanks het verschil in landschap.

Avowed is een actie-RPG ontwikkeld door Obsidian Entertainment, de studio achter Pillars of Eternity, Pentiment en The Outer Worlds. Niet toevallig speelt Avowed zich af in dezelfde wereld als Pillars, in Eora.

De sneak peek gaf nieuwe, gedetailleerde en intrigerende informatie over de game en een release window, Autumn 2024, tussen 22 september en 21 december, voor de Xbox Series en PC. Als je geïnteresseerd bent in deze nieuwe en veelbelovende RPG, bekijk dan onze prijsvergelijker voor de goedkoopste aanbiedingen voor Avowed en stap in de wereld van Eora om de Living Lands te verkennen.

  • Officiële website : Avowed
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Xbox Game Studios
  • Ontwikkelaar : Obsidian Entertainment
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 2024
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief