Instant Gaming EU
 
 

Battlefield 2042 next-gen versie upgrade zal gratis zijn

Battlefield 2042 next-gen versie upgrade zal gratis zijn

Grote ontwikkelaars en uitgevers van videospelletjes zijn er niet in geslaagd een gemeenschappelijke strategie te bedenken als het gaat om de beschikbaarheid van hun spellen op next-gen consoles. De meeste spellen die rond de lanceringsdatum van de PlayStation 5 en de Xbox serie X/S uitkwamen, konden gratis naar hun next-gen versie worden opgewaardeerd, zelfs als ze pas later verkrijgbaar waren. Vrijblijvend kon je de PlayStation 4 of Xbox One versie van het spel kopen en ervan genieten terwijl je wachtte op de komst van je nieuwe console. We weten allemaal van de problemen met de distributie van de next-gen consoles voor hun lancering, dus deze procedure was geweldig. 

Aan de andere kant waren we getuige van de controverse rond deze zaak toen Sony aankondigde dat spelers zouden moeten betalen om hun PS4 en Xbox One versie van Horizon Forbidden West te upgraden naar de bijbehorende next-gen versie. De klachten van de gemeenschap waren genoeg om Sony terug te doen krabbelen en het gratis te houden zoals verwacht. Toch verklaarde het bedrijf snel dat ze hoe dan ook een kleine vergoeding zouden vragen voor de next-gen upgrade versie van toekomstige titels.

 

 

Moet ik Battlefield 2042 dan op PS4 of Xbox One kopen?

Battlefield 2042 lijkt in hetzelfde schuitje te zitten. Toen de speciale edities van DICE's aankomende first-person shooter werden aangekondigd, bevatten alleen de duurste (Gold en Ultimate) de cross-gen bundel. Hiermee zouden spelers het spel op oude spelcomputers kunnen spelen en dan hun vorderingen op elk moment naar de PlayStation 5 of Xbox Series X/S kunnen overzetten. DICE is van gedachten veranderd, en nu zal de standaard digitale editie van Battlefield 2042 ook de cross-gen bundel bevatten. Dit maakt het spel een zekerheid als je van plan bent het op je spelcomputer te spelen, ook al is dat een PS4 of Xbox One.

 

 

Dit is geweldig nieuws, vooral voor liefhebbers van multiplayer maps, want Battlefield 2042 beperkt het maximum aantal spelers op de grotere maps tot 64 op oude-gen consoles. Wil je genieten van een massale ervaring met 128 spelers op een enorm slagveld, dan moet je Battlefield 2042 op PC of next-gen consoles halen, maar nu kun je er zeker van zijn dat je het spel niet twee keer hoeft te kopen. Vergeet niet dat je in onze prijsvergelijker spelprijzen kunt vergelijken en de beste aanbiedingen kunt vinden om Battlefield 2042 goedkoop te kopen, ongeacht welk platform je gebruikt om het spel te spelen.

9.44€
BF 2042
BF 2042
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief