You are here
We also support
 
 
 
 

Battlefield 2042: alles wat we tot nu toe weten

Battlefield 2042: alles wat we tot nu toe weten
NEWS 16 sep. 2021 09:00

Een van de meest geanticipeerde first-person shooters van het jaar, Battlefield 2042 liet gamers speculeren sinds het in juni 2021 werd aangekondigd. Maar dankzij de nieuwste onthulling hebben we nu wat antwoorden op onze brandende vragen over het nieuwste spel. Bekijk hier de Battlefield 2042 trailer.

 

 

Battlefield 2042 speelt zich af in de 'nabije toekomst' en ziet de hulpbronnen van de planeet uitgeput raken door een verhevigde klimaatverandering, waardoor de Aarde aan de rand van een ramp komt te staan. Zij die hun ingestorte naties ontvluchtten worden Non-Patriated (No-Pats) genoemd en hebben zich verenigd in een poging te overleven. Sommige van deze No-Pats zijn huursoldaten geworden, Specialisten genaamd, die door regeringen belast zijn met het voeren van oorlogen over de hele wereld. 

In 2040 treft een nieuwe catastrofe de planeet. Door botsingen van low-orbit ruimtejunk valt 70% van de satellieten in de wereld uit de lucht. De daaropvolgende black-out doet sudderende spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland overkoken, en in 2042 breekt oorlog uit.

Om ons in deze apocalyptische toekomst te helpen brengen, heeft DICE een korte film gemaakt met de titel 'Exodus', waarin we ook kennismaken met een speelbaar personage, Specialist Kimble 'Irish' Graves, commandant van het No-Pat schip Exodus. 

 

 

Battlefield 2042 Gameplay

Ontwikkelaars EA DICE heeft aangekondigd dat Battlefield 2042 de "meest ambitieuze" FPS is die ze tot nu toe gemaakt hebben, en dat is te zien. Het spel is een grootschalige FPS waarin tot 128 (twee teams van 64) spelers kunnen deelnemen aan multiplayer wedstrijden over verschillende maps. In tegenstelling tot de vorige spellen zal Battlefield 2042 geen single-player campagne hebben. Alle verhalen zullen verteld worden via de kaarten waar de spelers vechten. 

De kaarten zelf zijn wonderlijk om te zien. Oorlogen worden uitgevochten over wolkenkrabbers, Arctische zones, verlaten schepen, en woestijnsteden. Ook extreme weersomstandigheden spelen een rol in het spel. Zandstormen belemmeren niet alleen het zicht, maar kunnen spelers in hun draaikolk trekken, structuren vernietigen en vliegtuigen neerhalen. Spelers moeten klaar staan om zowel tegen de omgeving als tegen de vijand te vechten.

 

 

Over de vijand gesproken, je weet misschien nooit wanneer je tegenover een levende tegenstander of een bot staat. Om de gevechten als grootschalige aanvallen te laten aanvoelen, blijft het spel de server vullen met AI soldaten, zowel aan jouw kant als aan die van je tegenstander. Ondertussen vecht je in Co-op mode met je vrienden tegen een AI leger. In Solo mode ben jij het tegen de AI.

Tenslotte zullen voertuigen een cruciale rol spelen in elke gevechtszone. Gezien hoe groot de kaarten kunnen zijn, heb je voertuigen nodig om ze te doorkruisen. Het spel introduceert een vehicle drop mechanic waarin je het voertuig dat je wilt kunt oproepen van overal op de kaart. Deze voertuigen omvatten Apache warchief helikopters, F-35E Panther Jets, Hovercrafts, M1A5's, MV38 Condors, en meer. De lijst zal zich blijven uitbreiden naarmate het spel zich verder ontwikkelt. Natuurlijk, als je liever geen voertuig bestuurt, heeft Battlefield 2042 ook vleugelpakken waarmee je de winden kunt trotseren. Pas alleen op voor af en toe een tornado.  

We hebben zeker een lange weg afgelegd sinds het oorspronkelijke Battlefield uit 2002 met zijn pistolen uit de Eerste Wereldoorlog, grendelgeweren, en loopgravenoorlog. Het huidige Battlefield heeft nu inzetbare geschutskoepels, drones, futuristische voertuigen, en zelfs mechanische honden.

 

 

De Specialisten

Een andere belangrijke verandering is dat klassen vervangen zijn door Specialisten, individuele soldaten met hun eigen permanente Specialiteiten en Eigenschappen. Deze veranderen niet, maar de spelers kunnen de uitrusting van hun Specialisten ter plekke veranderen, met inbegrip van hun primaire en secundaire wapens, werpvoorwerpen, en andere uitrusting.

 

 

Tot nu toe zijn vijf van de tien Specialisten onthuld, en elk seizoen komt er een bij. De vijf zijn: 

 • Kimble "Irish" Graves - kan bondgenoten beschermen met zijn DCS Inzetbare Dekking; schiet vijandelijke raketten neer voor ze doelen bereiken met zijn APS-36 Shootdown Sentinel.
 • Wikus "Casper" Van Daele - een verkenner-specialist wiens OV-P Drone een bewegingssensor gebruikt waarmee hij vijandelijke soldaten kan opsporen die het peloton proberen te besluipen.
 • Webster Mackay - een aanvalsspecialist die de eigenschap Behendig bezit; hij kan een grijphaak gebruiken om snel hoger gelegen gebieden te beklimmen.
 • Maria Falck - een Specialist met de Combat Surgeon eigenschap, die van verre verwondingen kan genezen en zelfs bondgenoten weer op volle gezondheid kan brengen met haar S21 Syrette Pistol. 
 • Pyotr "Boris" Guskovsky - een Specialist met de Sentry Operator Trait; kan een SG-36 Sentry Gun inzetten, waarvan hij de prestaties kan opvoeren door in de buurt te zijn.

 

 

Spelwijzen voor Battlefield 2042

De vaste speltypen Conquest en Breakthrough keren terug in het nieuwste spel, waarbij Conquest 128 spelers voor specifieke platforms ondersteunt. Elke enorme kaart is opgedeeld in sectoren, elk met meer dan één vlag. Een nieuwe spelstand, Hazard Zone, wordt door EA beschreven als een "high-stakes, squad-based" spel, hoewel er nog niet veel over bekend is. Van belang is dat er geen battle royale speltype is en geen single-player campagne.

De laatste spelstand heet Battlefield Portal, een sandbox-achtige spelstand waarin spelers zowel klassieke kaarten uit vorige spellen als de kaarten van het huidige spel opnieuw kunnen bezoeken. Reeds genoemd zijn El Alamein, Slag om de Ardennen, Arica Harbor, Valparaiso, Kaspische grens, en Noshahr kanalen.

Battlefield 2042 kaarten

Tot nu toe zijn zeven kaarten aangekondigd, met meer op komst naarmate de seizoenen komen. 

 • Orbital (Kourou, Frans Guyana) - Een oorlog breekt uit te midden van het aftellen naar een raketlancering. Stormen zullen een gevaar voor het milieu blijken te zijn.
 • Hourglass (Doha, Qatar) - Een stad half begraven door de oprukkende woestijn bevat een konvooi dat je moet controleren. Natuurlijk zullen felle zandstormen voor problemen zorgen.
 • Kaleidoscope (Songdo, Zuid-Korea) - Oorlog barst los tussen de torenhoge gebouwen en torenspitsen rond het datacentrum van de stad.
 • Manifest (Brani Island, Singapore) - een labyrint van vrachtcontainers dat voortdurend in gevaar is door tropische tyfoons.
 • Discarded (Alang, India) - Strijd op een kerkhof van schepen die aangespoeld zijn door stormvloeden. 
 • Breakaway (Queen Maud Land, Antarctica) - Zowel Amerikanen als Russen strijden om de controle over de oliewinningsinstallatie van dit bevroren gebied. Afgezien van het weer is het oppassen geblazen in de buurt van explosieve silo's en olietanks.
 • Renewal (Eastern Desert, Egypte) - bevat landbouwgebieden die gescheiden worden door een enorme muur. Spelers moeten de poort doorbreken om doelpunten te bereiken. 

 

 

Battlefield 2042 verschijningsdatum

Nu de eetlust voldoende is opgewekt komt Battlefield 2042 uit op 22 oktober 2021, een van de vele opmerkelijke FPS releases die in het laatste kwartaal verschijnen, waaronder Far Cry 6, Halo Infinite, Deathloop, Dying Light 2, Back 4 Blood, en meer. Een open bèta is beschikbaar voor wie Battlefield 2042 pre-ordert.

Vereiste specs om Battlefield 2042 te spelen

Dice heeft de minimale en aanbevolen specs onthuld:  

Minimum:

 • OS: 64-bit Windows 10
 • Processor: AMD FX-8350 of Core i5 6600K
 • Memory: 8GB
 • Video Memory: 4GB
 • Graphics card: AMD Radeon RX 560 or Nvidia GeForce GTX 1050 Ti
 • DirectX12
 • Internet Requirements: 512 KBPS or faster Internet connection

Recommended:

 • OS: 64-bit Windows 10
 • Processor: AMD Ryzen 5 3600 of Intel Core i7 4790
 • Memory: 16 GB
 • Video Memory: 8GB
 • Graphics card: Nvidia GeForce RTX 2060/AMD Radeon RX 5600 XT
 • DirectX12
 • Internet Requirements: 512 KBPS or faster Internet connection

Battlefield 2042 Crossplay

EA heeft voor de pc, PS5 en Xbox Series X/S crossplay van Battlefield 2042 tussen pc en console aangekondigd. De 128-speler matches zullen echter alleen worden ondersteund op PC en de nieuwere consoles, PS4 en Xbox One zullen geen toegang hebben tot deze functie.

Meedoen aan de Battlefield 2042 bèta

Wie het spel vooraf koopt, krijgt toegang tot de Battlefield 2042 bèta. Als je geïnteresseerd bent, koop dan nu een van de voorkoopversies. De open bèta vindt ergens in september plaats, dus haast je maar beter.  

rijzen voor een Battlefield 2042 pre-order 

Battlefield 2042 is te pre-orderen met drie verschillende versies: Standaard, Goud, en Ultiem. Je kunt onze prijsvergelijkingen voor Battlefield 2042 bekijken. Je kunt meer spelaanbiedingen vinden met dLCompare.com's prijsvergelijker.

 • Fyra Frost

  From the days of MTG tournaments coverage to all things gaming, I am interested in the latest games and gadgets, because a girl never can have enough of them!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen ×

antwoord answering the message of

500 karakters over

event marvel
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief