Warhammer 40,000: Darktide kreeg de opknapbeurt die het nodig had

Warhammer 40,000: Darktide kreeg de opknapbeurt die het nodig had

Alles zag er goed uit voor Warhammer 40,000: Darktide in de aanloop naar de lancering, maar het spel slaagde er om verschillende redenen niet in om de spelers te overtuigen. Noch de fans van het tabletopspel van Games Workshop, noch de doorgewinterde Warhammer: Vermintide 2-spelers vonden de inhoud van Fatsharks nieuwste creatie goed genoeg. De hype voor het spel verdween in een rookwolk slechts een paar weken nadat het werd uitgebracht, en het liet een schim achter van wat het was, met minder spelersdichtheid en een ontwikkelaar die bezig was met het opnieuw maken van veel van de systemen van het spel om het aantrekkelijker te maken voor de spelers. Warhammer 40,000: Darktide eindigde in een slechte situatie ondanks dat er geen grote technische problemen waren en dat was zeker een probleem voor een spel dat zulke hoge verwachtingen wekte bij een enorme community.

Herrijzen uit de as met een enorme patch

Gelukkig is het zover en is de langverwachte transformatie van Warhammer 40,000: Darktide eindelijk hier. Fatshark heeft een enorme patch uitgebracht die een overvloed aan aanpassingen brengt aan een spel dat dat echt nodig had. De hele patch notes zijn zo groot dat ze twee posts op de officiële forums beslaan. Deze veranderingen omvatten een herbewerking van het levelsysteem, waardoor je nu talentpunten krijgt die je naar believen kunt uitgeven in de nieuwe talentbomen om nieuwe vaardigheden en meer vrij te spelen. Je kunt ze zelfs resetten wanneer je maar wilt, zodat je niet vastzit aan een specifieke build. De update bevat ook grote veranderingen aan wapens, vijanden, het schadesysteem en meer. Het klassensysteem in Warhammer 40,000: Darktide wordt volledig herzien om het spel aantrekkelijker, spannender en leuker te maken.

 

 

Op papier wijst alles in de goede richting en we zullen een paar dagen moeten wachten om de resultaten te zien. Ondertussen lijkt de eerste reactie van de gemeenschap van Warhammer 40,000: Darktide-spelers erg positief te zijn, ook al moeten sommige veranderingen nog worden bijgeschaafd, spelers komen terug naar het spel voor een verbeterde ervaring.

Warhammer 40,000: Darktide is nu veel dichter bij het spel dat het had moeten zijn bij de lancering en we zijn er zeker van dat Fatshark er alles aan zal doen om het perfect te maken. Als je het spel nog niet hebt ontdekt, kun je onze prijsvergelijker gebruiken om een goedkope Darktide PC-sleutel te krijgen en de verbeterde versie te ervaren.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief