Final Fantasy XVI launchtrailer ziet er geweldig uit

Final Fantasy XVI launchtrailer ziet er geweldig uit

Zoals beloofd konden we gisteren tijdens een PlayStation Showcase evenement meer te weten komen over Final Fantasy XVI. Square Enix heeft de fans van de langlevende RPG-serie niet teleurgesteld en de Final Fantasy XVI launchtrailer vrijgegeven. De video bevat een combinatie van in-game filmscènes en gameplay die veel aspecten van het komende avontuur belichten. Een van de beste trailers voor de franchise kun je hieronder bekijken.

 

 

Een andere Final Fantasy

Het eerste wat opvalt in de video is dat Final Fantasy XVI er radicaal anders uitziet dan zijn voorgangers in de serie. De gevechtsscènes waarin we Clive Rosefield en zijn bondgenoten zien vechten tegen allerlei vijanden lijken zo uit spellen als Monster Hunter World te zijn gehaald. Ze tonen een diepere focus op actie in plaats van de meer statische turn-based combat die lange tijd een hoofdbestanddeel van de serie is geweest. Alleen daarom al onderscheidt Final Fantasy XVI zich van zijn soortgenoten. 

De video onthult ook indrukwekkende graphics die de evolutie van de serie op dat gebied laten zien met een stevige inzet op meer realistische graphics en donkerdere esthetiek. Helaas heeft de video geen ruimte om de mechanica te laten zien, maar de paar stukjes gameplay in de beelden onthullen dat Final Fantasy XVI behoorlijk dynamisch en meeslepend zal zijn.

Over het geheel genomen zal Final Fantasy XVI een soort nieuw begin betekenen voor een RPG-serie die goed gerijpt is. Square Enix heeft er zoveel vertrouwen in dat het een groot succes wordt, dat het niet eens van plan is een grote day one patch uit te brengen, wat tegenwoordig heel wat is. Daarom, als je onze prijsvergelijker gebruikt om een Final Fantasy XVI code te kopen, kun je spelen zodra je het spel op 22 juni op je PlayStation 5 installeert.

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief