Monster Hunter Rise is een groot succes

Monster Hunter Rise is een groot succes

Het nieuwste deel in de Monster Hunter serie is exclusief voor Nintendo Switch spelers, maar dat weerhoudt het spel er niet van om zeer goede verkoopcijfers te halen. Volgens Capcom heeft Monster Hunter Rise meer dan vier miljoen exemplaren verkocht, slechts vier dagen nadat het spel voor Nintendo's spelcomputer was verschenen. Ook al lijkt dat aantal niet al te spectaculair als je het vergelijkt met sommige andere AAA titels, eerdere afleveringen van de serie waren niet zo succesvol als Monster Hunter Rise en natuurlijk ook niet zo snel. Als we er rekening mee houden dat het spel volgend jaar ook op de PC verkrijgbaar is, ziet de toekomst er voor de franchise veelbelovend uit.

Alleen al het aantal nieuwe mechanieken dat Monster Hunter Rise op tafel brengt, maakt het spel voor de meeste fans van de serie heel aantrekkelijk. Extra bewegingsmogelijkheden met de Wirebug en ook wyvern rijden zijn vrij snel een fan-favoriet geworden en combineren vrij goed met de klassieke gameplay die je in de vorige delen zag. Verhaaltechnisch is het spel niet al te diep, maar het is interessant genoeg om je op de been te houden, en stelt je in staat je te concentreren op het jagen op monsters en het uitrusten van je personage zoals je wilt. Ook vind je de graphics misschien wat gebrekkig als het gaat om de omgevingen als je gewend bent andere monsterjager spellen op de PC te spelen, maar toch worden de mogelijkheden van de Nintendo Switch ten volle benut.

 

 

Hoewel sommige spelers met ervaring in Monster Hunter spellen Monster Hunter Rise misschien wat eenvoudiger vinden, biedt het nog steeds heel plezierige gameplay en een zekere mate van uitdaging, en is het best een solide standalone optie voor wie een iets andere ervaring in de wereld van Monster Hunter wil beleven. Maar als je meer van de klassieke ervaring houdt, zijn Monster Hunter World en zijn uitbreiding Iceborne een perfecte keuze, en ze zijn op meer platforms verkrijgbaar. Welke je ook kiest, je vindt ze op elk moment tegen de beste prijs in onze prijsvergelijker.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief