Prince of Persia: The Lost Crown is Gold Status gegaan

Prince of Persia: The Lost Crown is Gold Status gegaan

Ubisoft heeft op zijn sociale media aangekondigd dat Prince of Persia: The Lost Crown de gold status heeft bereikt. "Gold halen" is een industrieterm die aangeeft dat het spel af is en klaar voor release. Voor het grote publiek lijkt dit misschien overbodig, maar een ontwikkelaar die de gouden status bevestigt, versterkt de releasedatum van het spel en zorgt ervoor dat er geen uitstel meer komt.

 

 

Hiermee kunnen spelers gegarandeerd genieten van het nieuwe deel in de Prince of Persia-serie op 18 januari 2024. Prince of Persia: The Lost Crown wordt de eerste Metroidvania van de franchise, die bekend stond om zijn 2D sidescrolling platformgames.

In dit gloednieuwe avontuur stappen spelers in de schoenen van Sargon, een jonge en getalenteerde krijger en lid van een elitegroep genaamd The Immortals. Ze worden op pad gestuurd om prins Ghassan te redden en de berg Qaf te verkennen, een ooit wonderbaarlijke plek die nu vervloekt en vijandig is. Sargon en zijn wapenbroeders ontdekken al snel dat de tijd een verraderlijke vijand is en het evenwicht in de wereld moet worden hersteld.

Prince of Persia: The Lost Crown is geïnspireerd op de Metroidvania-structuur en laat spelers in hun eigen tempo een handgemaakte wereld verkennen. Van de majestueuze Citadel of Knowledge tot de kleurrijke landschappen van het Hyrcanian Forest, spelers ontdekken een verscheidenheid aan omgevingen die zijn geïnspireerd op de Perzische mythologie. Sargon verwerft nieuwe krachten in de tijd, ontgrendelt unieke vaardigheden en combineert ze in gevechten. Gaandeweg duikt hij steeds dieper in Mount Qaf, lost puzzels op, vindt geheimen en voltooit spannende zijmissies.

 

 

In een video die Ubisoft onlangs heeft uitgebracht, wordt meer onthuld over de beginfase van het spel en de buitenaardse geheimen die je kunt vinden in de Lower City, Hyrcanian Forest en Sacred Archives. Sargon zal acrobatiek moeten gebruiken om door de levels te navigeren. Spelers kunnen veel spikes op de grond en muren, vlaggenmasten, muurspringen en talloze valstrikken verwachten tijdens hun tocht door de gevaarlijke en verraderlijke wereld van Prince of Persia: The Lost Crown. De preview laat ook de boog van Menolias zien, die het arsenaal en de mogelijkheden van Sargon in zowel de strijd als beweging uitbreidt, omdat de boog verre voorwerpen kan bereiken en nieuwe manieren van voortbewegen mogelijk maakt.

Ubisoft heeft de laatste tijd een stortvloed aan releases uitgebracht, met Assassin's Creed Mirage in oktober, Avatar: Frontiers of Pandora in december en nu Prince of Persia: The Lost Crown op 18 januari voor PlayStation 4|5, Xbox One|Series, Switch en pc. Ga naar onze prijsvergelijker voor de goedkoopste CD Key deals voor Prince of Persia: The Lost Crown en verken de gevaren en onderwereld van Persia.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief