State of Play deelt een 20 minuten durende video voor Final Fantasy XVI

State of Play deelt een 20 minuten durende video voor Final Fantasy XVI

In een speciale State of Play voor Final Fantasy XVI heeft Square Enix spannende nieuwe gameplaydetails onthuld voor de nieuwste standalone titel in de franchise. De 20 minuten durende video onthulde meer informatie over rollenspelelementen, lichtte enkele plotfragmenten toe en toonde de indrukwekkende Eikon-gevechten waar spelers zich op kunnen verheugen als het spel uitkomt op 22 juni 2023.

Final Fantasy XVI is ontwikkeld als de eerste full-action RPG in de serie en speelt zich af in een epische donkere fantasiewereld waar het lot van het land wordt bepaald door de machtige Eikons en de Dominanten die ze hanteren. In het spel volgen we de reis van krijger Clive Rosfield, die gezworen heeft zijn jongere broer Joshua, de Dominant van de Feniks, te beschermen. Ondanks het feit dat Final Fantasy VII Remake meer actie bevat dan enig ander type gameplay, werd het niet beschouwd als een volwaardig actiespel.

 

 

De beelden deelden wat informatie over Clive's basis, genaamd Hideway. Het zal fungeren als een hub, die spelers enkele relevante NPC's biedt, zoals Charon, de winkelier, en Blackthorne, de smid. Spelers kunnen ook meer ontdekken over de wereld van Valisthea, van verleden tot heden, door te praten met historicus Harpocrates, en de relatiekaart van de personages bekijken door te praten met militair geleerde Vivian.

Door toegang te krijgen tot de Arete Stone kunnen spelers vechten in trainingsmodus. Deze functie is handig als je een combinatie van vaardigheden wilt oefenen, vooral na het leren van een nieuwe vaardigheid. De arcadestand werd ook getoond, waarin veteranen al hun vaardigheid kunnen uitleven en hoge scores kunnen behalen om het op te nemen tegen andere spelers wereldwijd. 

In navolging van Final Fantasy XIV kan Clive in de Wanted Posters zoeken naar dreigende monsters die door de wereld zwerven. Het verslaan van deze vijanden levert krachtige beloningen en spannende uitdagingen op. De video liet ook zien hoe de kaart zal werken, verdeeld in grote open zones maar geen open wereld.

 

Ifrit Final Fantasy XVI

 

De naadloze overgang van fast travel en de UI QoL toont alle punten waar Clive een sidequest of de volgende stappen ervan kan verwerven. Zoals Naoki Yoshida eerder meldde, zal Final Fantasy XVI gemiddeld 35-40 uur van het hoofdverhaal duren, maar 80 uur aan side content voor completionisten.

De gevechten tegen Eikons zijn een visuele traktatie, elk met een andere modus. We hebben hand-tegen-hand gevechten, een luchtgevecht met bullet hell-elementen, en vele andere stijlen die de reflexen van de spelers op de proef zullen stellen. Dit alles wordt begeleid door een epische soundtrack. Het thema van Final Fantasy XVI, getiteld Tsuki Wo Miteita - Moongazing, is gecomponeerd door de populaire singer-songwriter Kenshi Yonezu.

We kunnen niet wachten tot het volgende deel van de kristalfranchise in de schappen ligt. 22 juni staat voor de deur. Als je ook enthousiast bent om Valisthea te bezoeken, kijk dan in onze prijsvergelijker voor de beste Final Fantasy XVI CD Keys aanbiedingen en help Clive zijn wraak te krijgen.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Reward Event Will you embrace the challenge of entering the world of Lies Of P and uncovering its mysteries while facing its most cunning foes? Are you ready for the next chapter in Lies Of P?
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief