Tekken 8 bereikt mijlpaal van 2 miljoen verkopen

Tekken 8 bereikt mijlpaal van 2 miljoen verkopen

Bandai Namco heeft bekendgemaakt dat Tekken 8, het nieuwste deel in de bekende vechtgame-serie, op de lanceringsdag wereldwijd meer dan 1 miljoen keer is verkocht en in de eerste maand al 2 miljoen keer is verkocht. De game zal voortdurend content-updates krijgen door middel van esports-evenementen, muziekaankondigingen en licentieovereenkomsten.

In vergelijking met andere vechttitels verkocht Mortal Kombat 1 3 miljoen exemplaren vanaf de release in september 2023 tot januari 2024. Aan de andere kant bereikte Street Fighter 6 1 miljoen exemplaren in slechts vijf dagen na de release op 2 juni 2023 en bereikte het ook de mijlpaal van 3 miljoen verkopen in januari 2024. Het is zeker een geweldig moment om een fan van het vechtgenre te zijn.

 

 

Voor esportliefhebbers begint de Tekken World Tour 2024 op 13 april 2024. Na afloop van het laatste Tekken 7-toernooi zullen spelers zich richten op Tekken 8, waarbij ze wereldwijd zullen strijden om punten te verdienen en te stijgen in de ranglijsten om de beste speler ter wereld te worden. De EVO van dit jaar wordt ongetwijfeld spannender dan ooit, met Tekken 8, Street Fighter 6, Mortal Kombat 1, GUILTY GEAR -STRIVE-, Granblue Fantasy Versus: Rising, The King of Fighters XV en nog veel meer.

Een van de manieren waarop Tekken 8 in de sociale media aan populariteit won, was door het robuuste systeem voor het aanpassen van personages, waarmee spelers hun avatars naar eigen inzicht konden aankleden en aanpassen en lookalikes konden maken van personages buiten het spectrum van de franchise. Met de komende update van de Tekken Shop kunnen spelers aanpassingsitems kopen, waaronder outfits uit eerdere games, skins voor avatars en gelicenseerde samenwerkingsitems, om hun Tekken-personages een persoonlijk tintje te geven.

Tekken 8, de laatste release van de franchise in zeven jaar sinds de lancering van Tekken 7 in 2017, is de eerste op de nieuwe generatie hardware. Het roster van 32 personages is volledig opnieuw ontworpen in Unreal Engine 5, met klassieke personages als Jin Kazama, Nina Williams en Kuma, naast nieuwkomers Reina, Azucena en Victor. Meer personages worden in de loop van 2024 toegevoegd in de vorm van DLC, zoals het terugkerende personage Eddie in het voorjaar. Drie andere personages zullen in de loop van 2024 beschikbaar zijn in Tekken 8, maar moeten nog worden aangekondigd.

Tekken 8 is verkrijgbaar op PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC via Steam. Als je je wilt aansluiten bij de andere twee miljoen vechters wereldwijd, kijk dan in onze prijsvergelijker voor de goedkoopste CD-sleutel deals voor Tekken 8 en maak je klaar voor het Iron Fist Tournament.

25.11€
Tekken 8
Tekken 8
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief