Instant Gaming EU
 
 

Age of Empires IV heeft een geweldige lancering op Steam

Age of Empires IV heeft een geweldige lancering op Steam

Alle indicatoren voorzagen dat Age of Empires IV een succes zou worden. Naar de terugkeer van een van de langstlevende en meest iconische series in het Real-Time Strategy genre werd door veel fans reikhalzend uitgekeken. Het bewijs is dat het afgelopen weekend na de lancering een van de meest gespeelde spellen op Steam was. Age of Empires IV had bijna 70.000 gelijktijdige spelers op Steam, en liet daarmee Age of Empires III: Definitive Edition ver achter zich, dat op zijn beste moment slechts een piek van bijna 40.000 spelers bereikte. Die cijfers plaatsen het spel in de top 20 van meest gespeelde spellen op Valve's platform en gaan gepaard met een zeer goed aantal verkochte exemplaren. Ze bevestigen dat de serie nog steeds favoriet is bij de fans.

 

 

Wat is het geheim achter het succes van Age of Empires IV?

Het is vrij duidelijk dat de enorme populariteit van de serie van invloed is geweest op de goede cijfers bij de lancering. De combinatie tussen historische beschavingen en hun legers met competitieve gameplay die van elk spel een heel spannende ervaring maakt heeft ook de aandacht van veel spelers getrokken. Age of Empires heeft datzelfde gevoel door de jaren heen weten te behouden, ondanks het verschijnen van vele andere RTS spellen, en de spelers zijn trouw gebleven, wetend dat de formule voor hen werkt. In feite verandert Age of Empires IV niet al te veel op het gebied van gameplay, ook al heeft het betere graphics, moderniseert het sommige aspecten van de interface en de besturing van de eenheden, en introduceert het zeeslagen, naast andere nieuwigheden. Die kenmerken zijn voldoende om het spel heel aantrekkelijk te maken voor de fans, die zich haastten om het spel te kopen en klaar waren voor de release.

Als je nog moet ontdekken wat Age of Empires IV te bieden heeft en zelf wilt uitvinden waarom het zo populair is, kun je onze prijsvergelijker bezoeken om de beste aanbiedingen en de beste prijs te vinden om Age of Empires IV goedkoop te kopen.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief