Eneba COM
 
 

Microsoft onthult Age of Empires IV stappenplan voor 2022

Microsoft onthult Age of Empires IV stappenplan voor 2022

De enorme verwachting die voorafging aan de lancering van Age of Empires IV was iets wat verwacht werd. De meeste fans van real-time strategie spellen begonnen immers in het genre met spellen als Age of Empires en Warcraft. Beide series volgden totaal verschillende wegen, en Blizzard lijkt niet meer geïnteresseerd in het RTS genre. Toch heeft Microsoft de serie eindelijk voortgezet met Age of Empires IV, en de fans zijn er dol op. Het spel biedt de spannende gameplay die de serie zo populair maakte, vergezeld van nieuwe mogelijkheden, zoals zeeslagen, en dat alles met moderne graphics die de fans in verrukking brengen. Maar er is meer in de toekomst van Age of Empires IV, en Microsoft heeft aangekondigd wat er nog voor het spel in het verschiet ligt door de routekaart voor 2022 te onthullen.

 

 

Winter 2021 en verder

Microsoft richt zich op het doorvoeren van balansveranderingen in verschillende aspecten van het spel om de gameplay van Age of Empires IV nog beter te maken op basis van feedback van de gemeenschap. Ook zal de plaatsing van verschillende knoppen van de gebruikersinterface worden verplaatst voor een betere zichtbaarheid, zoals de Chinese Dynastie knop, die naar de linker benedenhoek wordt verplaatst. Het zal ook mogelijk zijn de kaart te bekijken als een wedstrijd beëindigd is, en de mini-kaart krijgt verschillende verbeteringen. 

Age of Empires IV spelers zullen in de lente van 2022 kunnen genieten van enkele gameplay nieuwigheden, met de toevoeging van hulpmiddelen waarmee spelers hun eigen inhoud kunnen maken en delen, waaronder kaarten en gameplay modes. Ook zal een Seasonal Ranked systeem worden ingevoerd, dat de competitie in het spel naar een nieuw niveau brengt.

Later in 2022 buigen de ontwikkelaars zich over nog meer gameplay verbeteringen in verband met sneltoetsen, de AI moeilijkheidsgraad, waypoint indicatoren, het Unit Stats paneel, en verschillende andere functies.

De toekomst ziet er goed uit voorAge of Empires IV, en er is geen reden waarom de serie niet nog eens 25 jaar actief zou kunnen zijn als de ontwikkelaars zulke kwaliteitsinhoud blijven leveren. Age of Empires IV is momenteel de beste keuze voor veteranen en nieuwkomers in het real-time strategie genre, en je vindt het tegen de beste prijs in onze prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief