Instant Gaming EU
 
 

Battlefield 2042: de AI van het spel zal indrukwekkend zijn

Battlefield 2042: de AI van het spel zal indrukwekkend zijn

We vertelden je er vorige week al over, Battlefield 2042 maakte grote indruk tijdens EA Play Live met de aankondiging van Battlefield Portal. Gamers die reikhalzend uitkeken naar meer informatie over het volgende deel in de serie waren best tevreden met wat meer blijkt te zijn dan alleen een modus. Deze nieuwe functie voor het spel zal een heleboel aanpassingsmogelijkheden bieden om zelf spellen te maken en die met de gemeenschap te delen. 

DICE steekt niet onder stoelen of banken dat het met Battlefield 2042 vrij hoog mikt, in het bijzonder met Battlefield Portal, maar er valt nog van alles te ontdekken over andere functies in het spel voor de release. We kunnen iets meer over de AI van het spel ontdekken in een interview met Justin Wiebe, Battlefield 2042's senior design director, gegeven aan VG247.

Het interview is vrij lang en snijdt verschillende onderwerpen aan, maar het onderwerp dat de meeste aandacht krijgt is de AI van het spel, die op een niveau lijkt te staan dat nog nooit eerder in een videospel gezien is: 

 

“We’ve tried to put a lot of effort into making them play just like a player would. So it would be really hard for people to tell the difference between an AI and a real human player because they will run around, they will drive vehicles, they will pick each other up, they will drop [each other] off at objective locations and things like that – it’s a very intelligent system. And then you can tweak and tune some of the things they are and aren’t allowed to do, including how difficult they are to play against.”

 

 

Dit klinkt uiterst veelbelovend, al is het nog maar de vraag of de werkelijkheid deze beweringen zal waarmaken. In elk geval verhoogt dit de verwachtingen van de spelers ten opzichte van Battlefield 2042 weer een treetje.

We kunnen niet wachten om meer vanBattlefield 2042 te zien met nieuwe gameplay video's, maar ook met de open bèta van het spel die in september moet plaatsvinden. Intussen kun je het volledige interview vinden op de officiële VG247 website, en om de beste prijzen voor Battlefield 2042 te vinden, kun je kijken op onze prijsvergelijker.

8.39€
BF 2042
BF 2042
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief