Battlefield 2042 zal zich uitsluitend richten op multiplayer

Battlefield 2042 zal zich uitsluitend richten op multiplayer

Gisteren konden we eindelijk de officiële onthulling van het nieuwe deel in de Battlefield serie meemaken. Electronic Arts onthulde eindelijk het nieuwe spel, dat zal verschijnen onder de naamBattlefield 2042, en publiceerde ook de eerste video ervan. Maar behalve de aankondiging is de onthulling van gisteren ook de bron geweest van veel informatie over het komende spel. Het eerste dat ons opvalt is dat Battlefield 2042 alle historische verbanden uit vorige titels achter zich laat om zich op de nabije toekomst te richten. Geen Tweede Wereldoorlog, geen klassieke oorlogstheaters. In plaats daarvan benadert het spel de oorlogsvoering hoe die 20 jaar vooruit zal zijn, waarbij technologie een heel belangrijk deel uitmaakt, maar zonder al te diep in te gaan op een futuristisch sci-fi scenario.

Er is veel gespeculeerd over het soort inhoud dat Battlefield 2042 zou bevatten, en de meeste voorspellingen hebben het bij het verkeerde eind gehad. Het spel volgt de lijn van eerdere delen in de serie en het zal geen single-player campaign mode bevatten, en zich uitsluitend richten op massale multiplayer gevechten voor maximaal 128 spelers op PC en next-gen consoles, en 64 spelers op PS4 en Xbox One. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over een gebrek aan spelers, want het zal ook mogelijk zijn om tegen AI-gestuurde bots te spelen. Een andere mogelijkheid die in ieders gedachten opkwam was dat Battlefield 2042 een battle royale spelstand zou bevatten, maar bevestigd is dat dit op dit moment niet tot DICE's plannen voor het spel behoort.

 

 

Battlefield 2042 zal ons een verhaal-gestuurde wereld bieden die zich na de lancering zal ontwikkelen door verschillende seizoenen. Het spel zal een live service structuur volgen, vrijwel net als zijn voorganger. Wat betreft andere functies zoals crossplay of een of andere free-to-play ervaring die lijkt op Warzone voor Call of Duty: Black Ops - Cold War, heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen nog niet in detail te treden, maar de deur is er zeker niet voor gesloten. Als het op crossplay aankomt kan het moeilijk worden, want op verschillende platforms zullen verschillende kaartgroottes voorkomen.

Wil je je onderdompelen in de wereld van Battlefield 2042, dan staat de release van het spel gepland voor 22 oktober op PC. PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, en Xbox Series X/S.

6.41€
BF 2042
BF 2042
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief