Cities: Skylines II verbetert zijn prestaties met een grote patch

Cities: Skylines II verbetert zijn prestaties met een grote patch

Ondanks dat Cities: Skylines II gemengde kritiek ontvangen vanwege de prestaties op de PC bij de lancering. Hoewel Paradox Interactive en Colossal Order de fans waarschuwden voor de staat van het spel, is het een harde pil om te slikken en heeft het spel negatieve recensies gekregen op Steam. Toch blijft de ontwikkelstudio volgens plan werken aan het verbeteren van het spel en de eerste grote update voor Cities: Skylines II is al beschikbaar.

 

 

Hard werken om de problemen op te lossen

De eerste post-release patch voor Cities: Skylines II bevat verschillende optimalisaties die niet alle problemen oplossen, maar het is een goed uitgangspunt voor een spel dat heel goed als in Early Access kan worden beschouwd.

 

  • LOD is nu onafhankelijk van de renderresolutie om consistentere prestaties te krijgen bij hoge resoluties.
  • Kleine optimalisatie met mist
  • Velddiepte optimalisaties en aanpassingen
  • Globale verlichting tweaks
  • Stotteringen geoptimaliseerd wanneer gebouwen spawnen/level omhoog gaan
  • Verschillende stotteringen in alle systemen geoptimaliseerd
  • Crash na upgraden windturbine verholpen
  • Crash verholpen wanneer auto botst op nog verborgen auto met aanhanger
  • Crash met laden van mesh verholpen (gebeurt vooral bij lage instellingen)

 

Ontwikkelaar Colossal Order heeft ook verklaard dat de prestatieproblemen van Cities: Skylines II niet zo ernstig zijn als sommigen misschien denken. Ze hebben de meeste problemen geïdentificeerd en werken aan mogelijke oplossingen die het spel sterk zullen verbeteren voor een grote verscheidenheid aan hardwareconfiguraties.

 

"Firstly, we want to assure you that the issues are not deeply rooted in the game’s foundation, so we fully expect to be able to improve performance going forward. The issues we are currently facing are tied to the rendering of the game, and decreasing the quality of visual effects such as Depth of Field, Global Illumination, and Volumetrics will get you a fair performance without affecting simulation - at the cost of some eye candy."

 

Het lijkt erop dat Cities: Skylines II nog een lange weg te gaan heeft voordat het een optimale staat bereikt, maar het spel kan rekenen op de steun van de enorme spelersgemeenschap die dol is op zijn voorganger. Cities: Skylines nog steeds een van de grootste spellen in het genre. Hoe dan ook, als je fan bent van de franchise, zijn de goedkoopste deals voor Cities: Skylines II PC-sleutels beschikbaar met onze prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief