Cities: Skylines II krijgt eindelijk ondersteuning voor mods

Cities: Skylines II krijgt eindelijk ondersteuning voor mods

Cities: Skylines II is een stadsbouwspel ontwikkeld door Colossal Order en uitgegeven door Paradox Interactive. Het spel is een vervolg op Cities: Skylines en breidt veel van de simulatiefactoren uit, zoals gesimuleerde stads- en bevolkingsgroottes met verbeterde verkeers-AI en managementschema's. Het spel is uitgebracht voor Windows op 24 oktober 2023 en staat gepland voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S in het tweede kwartaal van 2024.

Onlangs hebben de ontwikkelaars van Cities: Skylines II officieel aangekondigd dat het spel modondersteuning krijgt in de nieuwste update, samen met de eerste asset patch. Dit is buitengewoon opwindend nieuws voor fans van dit simulatiespel waarin steden worden gebouwd, aangezien het spel in 2023 een nogal stroeve start kende. Paradox Interactive waarschuwde spelers zelfs dat het spel bij de lancering niet zou presteren zoals verwacht, maar dit werd snel aangepakt in een grote update.

 

Deze laatste update bevat de eerste asset patch van het spel, waaronder:

 •     Waterfront Zone: Met een nieuwe optie voor woongebieden gewijd aan gebouwen aan het water kun je de kustlijn van je stad opnieuw definiëren.
 •     Strand-eigendommen: Elk thema voegt groeibare woongebouwen toe die klaar staan om je nieuwe zone aan het water te bevolken, van luxe herenhuizen aan het water tot charmante huisjes aan het strand.
 •     Bijzondere gebouwen aan het water: Deze kenmerkende gebouwen passen in de Europese of Noord-Amerikaanse architectuurthema's en zijn gemaakt om de kust van je stad te benadrukken.
 •     10 Noord-Amerikaanse woongebouwen met drie verdiepingen (30 activa)
 •     10 Europese woongebouwen met drie verdiepingen (30 activa)
 •     Zes kenmerkende gebouwen
 •     Vier nieuwe bomen

En natuurlijk ook ondersteuning voor mods, inclusief Map Editor en Code Tools:

Met Mods (kort voor modificaties) kun je je spelervaring aanpassen aan je unieke voorkeuren. Geüpload door makers over de hele wereld, kun je van alles kiezen om de stad van je dromen te maken. Samen met Beach Properties zal de eerste golf van Cities: Skylines II Modding beschikbaar. De bètaversie van Modding zal in eerste instantie Map- en Code mods ondersteunen.

Met de Map Editor kun je kaarten maken met de Terraforming Tools die je gewend bent, hoogtekaarten importeren om zeer nauwkeurige weergaven van je woonplaats te maken en je creaties uploaden naar Paradox Mods.

Met de Code Tools kun je je codeervaardigheden laten zien en Code Mods maken naar hartenlust!

Deze nieuwe update belooft een frisse wind te laten waaien door zowel oude als nieuwe spelers. Spelers kunnen nu in alle vrijheid hun droomstad creëren, het spel aanpassen aan hun voorkeuren en delen met andere spelers. Paradox Interactive heeft hier ook richtlijnen geplaatst voor het maken van mods.

Het Beach Properties Asset Pack en de modondersteuning worden op 25 maart uitgebracht. Gebruik de prijsvergelijker van dLcompare voor de beste aanbieding voor Cities: Skylines II.

  Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

  Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief