Cities: Skylines II zal consoles niet snel bereiken

Cities: Skylines II zal consoles niet snel bereiken

Ondanks het succes van Cities: Skylines, dat lange tijd een van de populairste city builders in het genre was, lijkt ontwikkelaar Colossal Order Ltd. de spijker niet op de kop te kunnen slaan met de opvolger. De enorme ambitie van de studio met Cities: Skylines II komt het duur te staan.

Na verschillende vertragingen had de uiteindelijke versie van het spel bij de release veel problemen. De studio waarschuwde de spelers hier zelfs voor voordat het spel beschikbaar was en beloofde het spel later te verbeteren. Een paar grote patches later leek alles de goede kant op te gaan, maar de extra werkdruk zorgde voor een aantal ernstige ongemakken. Nieuwe vertragingen bij de komst van post-launch content lieten de fans een beetje teleurgesteld achter, ook al koos een aanzienlijk grote fanbase ervoor om Cities: Skylines II.

Gelukkig heeft de ontwikkelstudio grote vooruitgang geboekt in het verbeteren van de algemene status van Cities: Skylines II en biedt het spel nu een stabielere ervaring. Het proces verloopt echter langzaam en de extra inspanningen hebben gevolgen voor de consolespelers.

 

 

Voor onbepaalde tijd uitgesteld

De release van Cities: Skylines II op PlayStation 5 en Xbox Series stond na een paar keer uitstellen gepland voor volgend jaar oktober. Nu lijkt het erop dat de studio ook die deadline niet zal kunnen halen, zoals wordt uitgelegd op de forums van Paradox.

"Helaas hebben we de stabiliteits- en prestatiedoelen die we voor de console-release hadden gesteld nog niet gehaald. Zonder Release Candidate (RC) kunnen we de release in oktober niet halen.

Hoewel we langzaam maar zeker vooruitgang boeken, zijn er nog steeds onopgeloste problemen die het spel beïnvloeden op manieren die schadelijk zijn voor de spelerservaring die we willen leveren. We verwachten een nieuwe RC te ontvangen, die in augustus grondig zal worden geëvalueerd. Deze evaluatie zal bepalen of we kunnen beginnen met het indieningsproces en een solide releasedatum kunnen geven, of dat er nog meer problemen moeten worden aangepakt."

De studio blijft werken aan een consoleversie van Cities: Skylines II, die mogelijk ergens in de toekomst wordt uitgebracht. Tot die tijd kun je het beste kiezen voor de PC-versie als je een doorgewinterde fan van de serie bent. Vergeet niet dat je de beste deals voor Cities: Skylines II digitale codes kunt vinden met onze prijsvergelijker.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief