Instant Gaming EU
 
 

Mortal Kombat 1 betreedt de ring in september

Mortal Kombat 1 betreedt de ring in september

We zijn geplaagd, we hebben moeten wachten, en eindelijk hebben we de bevestiging. Mortal Kombat 12 heet nu officieel Mortal Kombat 1 en het komt op 19 september. Er is veel te melden, maar bekijk eerst de trailer voor Mortal Kombat 1. Wees gewaarschuwd: hij is goorder dan ooit.

 

 

Het zit in ons bloed

Mortal Kombat 1 bevestigt wat we al vermoedden - het spel reist terug in de tijd om de franchise opnieuw op te starten. Liu Kang, die in Mortal Kombat 11 tot god werd verheven, heeft een nieuw universum opgericht, een "blanco lei" zo je wilt. En hoewel hij naar vrede streeft, maakt hij duidelijk dat hij niet terugdeinst voor wat ouderwets geweld tegen iedereen die zijn nieuwe tijdperk bedreigt. 

Volgens de website van het spel:

 

“The game will introduce a reborn Mortal Kombat Universe that has been created by the Fire God Liu Kang, featuring reimagined versions of iconic characters as they’ve never been seen before, along with a new fighting system, game modes, bone krushing finishing moves, and more.”

Onder de onthulde personages zijn Liu Kang, Kitana, Mileena, Scorpion, Sub-Zero en Raiden, dus we weten dat deze bekende gezichten bij de lancering aanwezig zullen zijn. Johnny Cage is ook aangekondigd, samen met "vele anderen."

Het spel zal ook een nieuwe gevechtshulpfunctie introduceren waarin je "kunt kiezen uit een uniek rooster van Kameo-vechtpartners om je bij te staan in de strijd." Het klinkt een beetje als Marvel vs. Capcom, waarin andere vechters een snelle aanval doen, voordat ze weer wegspringen.

Mortal Kombat 1 pre-orders beginnen morgen

Mortal Kombat 1 komt uit op 19 september 2023, voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en PC. Er komen drie edities: Standaard, Premium en de forse Kollector's Edition. Deze bespreken we in een apart bericht.

Dat gezegd hebbende, het volgende belangrijke stukje nieuws is dit: pre-orders beginnen 19 mei om 10 a.m. PT, en wie dat doet voor PS5 en Xbox komt in aanmerking voor deelname aan de bètatest die in augustus plaatsvindt. Bij voorbestelling krijg je ook Shang Tsung als speelbaar personage. Als je graag mee wilt doen aan de bètatest, haal dan een Mortal Kombat 1 PS5 sleutel uit onze prijsvergelijker zodra ze beschikbaar zijn.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief