Het overtuigingssysteem van Starfield is gebaseerd op punten

Het overtuigingssysteem van Starfield is gebaseerd op punten

De aanstaande release van Starfield wordt steeds relevanter omdat het spel veel verwachtingen heeft gewekt. Bethesda Softworks komt met een spel dat nog jaren herinnerd zal worden, net als Skyrim, dat wordt beschouwd als een van de beste spellen in zijn genre. De informatie die tot nu toe over Starfield is onthuld, maakt het zeer aantrekkelijk voor een breed scala aan spelers, of ze nu op zoek zijn naar een diep meeslepende ervaring, een spannende RPG of een avontuur vol actie. Daarom doet Bethesda veel moeite om voorafgaand aan de release veel details over het spel uit te leggen.

Game director Todd Howard heeft meer details over het spel onthuld in een recente video waarin hij vertelt over verschillende aspecten van Starfield. De meest interessante is het overtuigingssysteem, dat je interactie met de personages die je in het spel ontmoet interessant en boeiend maakt.

 

 

Je keuzes zijn belangrijk

We zijn gewend om veel dialoogsystemen te zien waarbij je keuzes een directe invloed hebben op de spelwereld. Dit proces wordt wat boeiender dankzij een systeem dat we al eerder hebben gezien in eerdere spellen van Bethesda zoals The Elder Scrolls IV: Oblivion, maar het is voor dit spel veel verder doorgevoerd.

Als je in Starfield iemand probeert te overtuigen, moet je goed op je keuzes letten, want voor elk van die keuzes wordt een bepaald aantal dialoogpunten gebruikt. Je hebt een vast aantal punten beschikbaar voor het gesprek en als die op zijn, ben je beperkt in je keuzes en bereik je misschien precies het tegenovergestelde van wat je van plan was. Dit systeem is volledig geïntegreerd in de dialoog en het voelt heel organisch en dynamisch aan.

"It feels like it's part of the dialog, but you're spending points to persuade [NPCs]. Feels natural. Not like I've entered some other mode where we're not—I'm not doing regular dialog. I'm in this mode of persuading you to get what I want."

Dit is een van de talloze gameplay-systemen in Starfield die ervoor moeten zorgen dat de game een dynamische en unieke spelervaring biedt. De release van het spel is amper twee maanden onderweg en je moet de systeemeisen bekijken als je van plan bent het spel op de PC te spelen. Als je het spel op de Xbox Series X/S wilt spelen, hoef je je daar geen zorgen over te maken, maar je kunt de beste prijs om je Starfield Xbox sleutel te kopen al vinden met onze prijsvergelijker.

30.80€
Starfield
Starfield
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief