BG PPC IG EN
 
 

Resident Evil Village lanceerdatum is gelekt

Resident Evil Village lanceerdatum is gelekt

Onverwachte gelekte infos komen vrij vaak voor in de wereld van videogames, maar soms zijn de redenen daarvoor veel problematischer dan een foto die door een of andere werknemer is genomen of een bepaalde datum die eerder in een productcatalogus verschijnt dan het geval zou moeten zijn. Dit is het geval bij Resident Evil Village, waarvan de releasedatum samen met vele andere gegevens is gelekt als gevolg van een ransomwareaanval op Capcom.

De beveiliging van Capcom werd geschonden door een ransomwareaanval die begon op 2 november. Het Japanse bedrijf bevestigde de aanval iets later, maar het lijkt erop dat ze besloten hebben niet te betalen wat de aanvallers vroegen. Daarom werd er afgelopen zondag nogal wat informatie openbaar gemaakt. Als gevolg van de aanval had de persoonlijke informatie van meer dan 350.000 mensen gecompromitteerd kunnen worden, waaronder klanten, werknemers en zelfs aandeelhouders. Maar er is ook nogal wat informatie over de komende spellen van Capcom openbaar gemaakt. Je kunt alles wat het bedrijf als gecompromitteerd beschouwt controleren in de officiële verklaring over deze zaak door een bezoek te brengen aan dit adres.

"Het onderzoek en de analyse van dit incident kostte extra tijd vanwege het doelgerichte karakter van deze aanval, die werd uitgevoerd met behulp van wat men op maat gemaakte ransomware zou kunnen noemen, zoals in sommige berichten in de media werd vermeld, specifiek gericht op het bedrijf om de informatie die op zijn servers is opgeslagen kwaadwillig te versleutelen en zijn toegangslogs te verwijderen".

 

Resident Evil Village komt volgend jaar, maar er was nog geen datum bevestigd. Nu, als gevolg van het enorme lek, weten we dat de ontwikkelaar streeft naar een lancering in april 2021. Ook bevestigt het lek dat de nieuwe aflevering in de Resident Evil-serie, die werd aangekondigd voor PC en next-gen consoles, ook speelbaar zou zijn op PlayStation 4 en Xbox One. Er zijn ook aanwijzingen over een online game genaamd Dominion, die de Resident Evil Resistance versie van Resident Evil Village zou kunnen zijn, maar we zullen moeten wachten tot de ontwikkelaars besluiten om erover te praten om uit te vinden of dat het geval is.

  • Officiële website : RE Village
  • Categorieën : Actie , Horror
  • Uitgever : Capcom
  • Ontwikkelaar : Capcom
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 6 mei 2021
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief