Starfield onthult per ongeluk zijn ESRB-classificatie

Starfield onthult per ongeluk zijn ESRB-classificatie

Starfield nieuws vliegt dik en snel voorbij nu we de bevestigde releasedatum op 6 september naderen. Onlangs heeft Bethesda de ESRB-classificatie van het spel gelekt op zijn eigen Twitter-pagina. 

Op de bannerfoto van Starfield is te zien dat het spel de classificatie M voor Mature heeft gekregen, wat "geweld, bloed, gebruik van drugs, sterk taalgebruik en suggestieve thema's" inhoudt.

 

starfield-mature-rating

 

Nu is het hoogst onwaarschijnlijk dat de rating meer dan een paar wenkbrauwen zal doen fronsen. De meesten zullen zich herinneren dat een van Bethesda's populairste en duurzaamste spellen ooit gemaakt, Skyrim, in de Verenigde Staten een Mature Rating kreeg vanwege gewelddadige beelden en het gebruik van drugs als Skooma. Ook in de Fallout-serie ging het om de gore, het geweld en het inhaleren van Jet om downloads van Super Mutants te maaien met een mini-nuke. Dat Starfield een Mature rating heeft, is vrij normaal. 

Kijken naar de sterren

Wat belangrijk is, is dat zowel Microsoft als de spelers Starfield goed in de gaten houden. Dit toezicht is grotendeels te wijten aan de schijnbaar sombere prestaties van een andere Xbox exclusive, Arkane Studio's Redfall. De vampier shooter was Microsoft's eerste release na de overname van Bethesda, en helaas, spelers zijn tuning out in drommen. Een van de problemen die Redfall pijn deden was de late aankondiging dat het spel zou worden vergrendeld op 30fps op de Xbox.

Wat belangrijk is, is dat zowel Microsoft als de spelers Starfield goed in de gaten houden. Dit toezicht is grotendeels te wijten aan de ogenschijnlijk sombere prestaties van een andere Xbox exclusive, Arkane Studio's Redfall. De vampiershooter was Microsofts eerste uitgave na de overname van Bethesda, en helaas stemmen de spelers massaal af. Een van de problemen die Redfall pijn deden was de late aankondiging dat het spel op de Xbox zou worden vergrendeld op 30fps. 

Daarom behandelen spelers Starfield met enige scepsis, vooral omdat Bethesda heeft toegezegd het spel in september te lanceren zonder verdere vertragingen om het te polijsten. Het kwam zover dat Xbox hoofd Phil Spencer aankondigde dat ze het prestatieniveau van Starfield van tevoren zullen onthullen, waarschijnlijk tijdens de showcase op 11 juni. Met de negatieve kritische ontvangst van Redfall heeft Xbox een overwinning nodig en er hangt veel af van Starfield

Starfield lanceert op 9 september voor Xbox Series X|S en PC. Je kunt Bethesda's sci-fi opus pre-orderen door een Starfield CD key op te halen in onze prijsvergelijker.

1.60€
Starfield
Starfield
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief