Instant Gaming EU
 
 

2K Games maakt mogelijk de nieuwe FIFA

2K Games maakt mogelijk de nieuwe FIFA

De wereld van sportsimulators was in shock toen EA haar langdurige relatie met FIFA verbrak. De onzekerheid over de toekomst van de populaire voetbalsimulatieserie werd al snel weggenomen met de ankondiging van EA Sports FC 2024, een spel dat de beste ervaring en alle functies uit de oude serie blijft bieden, alleen zonder het gebruik van FIFA in de branding. EA Sports kan immers nog steeds gebruik maken van de meeste teams, spelers en competities in zijn spellen dankzij de contracten die met de respectieve onderdelen zijn getekend.

EA Sports FC 24 domineert het genre zonder nauwelijks concurrentie in zijn model, vooral sinds Konami besloot om zijn befaamde Pro Evolution Soccer-serie om te vormen tot eFootball, een free-to-play ervaring die op de een of andere manier van de radar is verdwenen sinds het uitkwam. Er zou echter wel eens heel snel een nieuwe concurrent de voetbalsimulatie-arena kunnen betreden. We wisten dat FIFA door wilde gaan met het licenseren van videogames, en het blijkt dat de volgende vangst wel eens een hele grote zou kunnen zijn.

FIFA 2K25?

Volgens een aantal niet-geverifieerde geruchten zouden 2K Games en FIFA gaan samenwerken om een nieuwe voetbalsimulatieserie uit te brengen. De oorsprong van deze geruchten is een publicatie op X van retailer @mohplay_inc_, die beweert dat een nieuw spel genaamd FIFA 2K25 al dit jaar zou worden uitgebracht. Natuurlijk is er nog geen officiële bevestiging over deze zaak, maar het is genoeg geweest om een sterke reactie van de fans van het genre te genereren.

 

 

Over het algemeen zou de gemeenschap een nieuwe FIFA-serie uit de handen van 2K Games goedkeuren, omdat de ontwikkelaar veel ervaring heeft met het maken van simulators voor andere sporten. NBA 2K 24 en WWE 2K24 zijn beide goede voorbeelden van hun werk en het zou interessant zijn om te zien wat voor aanpak 2K zou kiezen voor de voetbalsimulatie-ervaring. Het licenseren van specifieke teams en spelers zou een groot probleem kunnen zijn, omdat EA waarschijnlijk een bepaalde mate van exclusiviteit heeft met specifieke teams en spelers. Authenticiteit is tenslotte van groot belang als het gaat om het leveren van de best mogelijke simulatie-ervaring.

Dat gezegd hebbende, moeten we nog steeds wachten op een officiële bevestiging en een mogelijke onthulling van FIFA 2K25 die mogelijk in de komende maanden zal plaatsvinden. Tot die tijd blijft EA Sports FC 24 je beste optie als je op zoek bent naar een uitstekende voetbalsimulatie-ervaring. Het spel is verkrijgbaar op alle platforms en je kunt op elk moment de beste korting vinden om een EA Sports FC 24 spelcode te kopen met onze prijsvergelijker.

  • Officiële website : EA FC 24
  • Categorieën : Actie , Simulatie , Sports
  • Uitgever : Electronic Arts
  • Ontwikkelaar : EA Canada & EA Romania
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 28 september 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief