EA Sports FC 24 heeft FIFA 23 al overtroffen

EA Sports FC 24 heeft FIFA 23 al overtroffen

Het is nog maar een paar weken geleden dat EA Sports FC 24 uitkwam en EA Sports schept nu al op over de goede cijfers. Volgens de uitgever heeft het spel meer dan 11,3 miljoen spelers verzameld in de eerste week na de release. Hoewel het aantal indrukwekkend is, is het echt relevant dat het ongeveer een miljoen spelers meer is dan FIFA 23 in dezelfde periode, waarmee de nieuwe game de beste titel uit de oude serie ruimschoots overtreft. Op dezelfde manier zou de nieuwe free-to-play versie van EA Sports FC 24 voor mobiele apparaten op gelijke hoogte staan met de andere versies, met meer dan 11,2 miljoen downloads sinds deze beschikbaar is.

Of deze cijfers zich direct vertalen naar de verkoop is een andere zaak, want ze zijn inclusief EA Play abonnees, die technisch gezien "gratis" toegang hebben tot het spel als onderdeel van de service. Hoe dan ook, EA Sports is meer dan bereid om te beweren dat zijn voetbalsimulatiespel nog steeds aan de top van het genre staat, ondanks een duidelijke verandering in het formaat door een gebrek aan overeenstemming met FIFA om zijn naam te blijven exploiteren in EA Sports FC 24.

 

 

Lang leve de koning

EA Sports FC 24 is in ieder geval nog steeds de koning van het genre, vooral sinds Konami Pro-Evolution Soccer veranderde in eFootball en als free-to-play game zo'n beetje van de radar verdween. Hoewel er andere simulators zijn die EA Sports' creatie willen uitdagen, bieden ze meestal een ervaring die niet zo compleet is of gaan ze dieper in op verschillende aspecten van het spel, zoals Football Manager 2024, dat je een unieke ervaring biedt als het gaat om het managen van een voetbalclub. Toch blijft de grootste troef van EA Sports 2024 dezelfde als die van FIFA: Ultimate Team. Ook al kun je in het nieuwe spel je favoriete mannelijke en vrouwelijke spelers in de loop van de tijd verbeteren en ze in echte sterren veranderen, de meeste spelers kiezen er nog steeds voor om de hoogst gewaardeerde personages in hun teams op te nemen, waardoor de markt van FC Points nog steeds even levendig is.

Niets weerhoudt EA Sports FC 24 ervan om het begin te zijn van een nieuwe serie die vele jaren zal duren. Als je nog niet een van de beste voetbalsimulators speelt, moet je onze prijsvergelijker bezoeken en zo snel mogelijk een goedkope EA Sports FC 24-code bemachtigen.

  • Officiële website : EA FC 24
  • Categorieën : Actie , Simulatie , Sports
  • Uitgever : Electronic Arts
  • Ontwikkelaar : EA Canada & EA Romania
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 28 september 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief