Instant Gaming EU
 
 

Vrouwen zijn gearriveerd om te blijven in EA Sports FC 24

Vrouwen zijn gearriveerd om te blijven in EA Sports FC 24

Voetbal is als sport aan het veranderen: vrouwen eisen hun rechtmatige plaats op en videogames weerspiegelen die verandering. Om de beste simulatie te bieden moet EA Sports FC 24 ook een verandering voorstellen die de ontwikkelaars al in FIFA 23 hebben doorgevoerd, met een beperkt aantal voetbalcompetities voor vrouwen. Dat aantal wordt in EA Sports FC 24 bijna verdubbeld met de toevoeging van de Google Pixel Frauen-Bundesliga en Liga F, maar de grootste verandering die de nieuwe voetbalserie op dit gebied brengt, is de toevoeging van vrouwen aan Ultimate Team, waardoor ze eindelijk op hetzelfde niveau komen als mannelijke spelers.

Het gaat niet om realisme

EA Sports wil er een voorbeeld van maken door de giftigheid uit de ervaring te laten en alle spelers een spel zonder barrières te laten beleven. In een interview met IGN ging EA's uitvoerend producent John Shepperd in op de redenen achter deze verandering.

“We feel we can play a really important role in the growth of that sport in introducing it to all of our fans. We just have this conviction that we believe we want to unite the world around football. Ultimate Team is a great place for that. It is a mode where you can build your fantasy team with different nationalities, different leagues, and different clubs. And so it felt like a great spot to be able to do that.”

EA Sports FC 24 is maar een videospel, maar het heeft onmiskenbaar een grote invloed op spelers over de hele wereld. Het maakt niet uit of het samenbrengen van mannelijke en vrouwelijke spelers in hetzelfde team realistisch is of niet. Ultimate Team is op zichzelf al onrealistisch, omdat je hiermee een team kunt samenstellen van spelers die waarschijnlijk nooit samen in hetzelfde team zullen spelen. De essentie van dat speltype is dat je je droomteam kunt samenstellen, en er is zeker ruimte genoeg voor mannelijke en vrouwelijke spelers als je dat wilt.

 

 

Niemand dwingt je om vrouwelijke spelers te kiezen voor je Ultimate Team opstelling in EA Sports FC 24, maar de optie is er voor degenen die dat graag zouden willen en EA heeft verklaard dat het zich zal inspannen om de omgeving van het spel te controleren om giftig, racistisch of seksistisch gedrag tegen te gaan.

De release van het spel staat gepland voor 29 september en we zullen voor die datum veel meer details weten over de mogelijkheden. Vergeet niet dat de beste prijzen om je EA Sports FC 24 code voor elk platform te krijgen al beschikbaar zijn met onze prijsvergelijker.

  • Officiële website : EA FC 24
  • Categorieën : Actie , Simulatie , Sports
  • Uitgever : Electronic Arts
  • Ontwikkelaar : EA Canada & EA Romania
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 28 september 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief