You are here
We also support
 
 
 
 

Alles wat we weten over Far Cry 6

Alles wat we weten over Far Cry 6
NEWS 6 okt. 2021 12:00

Nu Far Cry 6 morgen uitkomt, duurt het niet lang meer voor de eilandnatie Yara haar deuren opent voor alle spelers en ons een kijkje gunt in een land op de rand van revolutie, waarbij jij de eerste vonk aansteekt.  

Bekijk eerst de Far Cry 6 trailer hier.

 

 

Het Far Cry 6 verhaal

De Far Cry 6 trailer vertelt ons heel wat over waar het spel zich afspeelt. Het fictieve Caraïbische eiland Yara is vooral geïnspireerd op Cuba, compleet met watervallen, groene jungles, en exotische wilde dieren. Het is ook een plek die wemelt van burgerlijke onrust, gewelddadige revolutionairen, en de soldaten van een totalitair regime. 

Je speelt Dani Rojas (ingesproken door Sean Ray als man of Nisa Gunduz als vrouw), een voormalig soldaat die revolutionair leider is geworden nadat hij getuige was van de wreedheid van het Yaran regime. Je acties hebben invloed op hoe Dani de gebeurtenissen in Yara bekijkt en hoe die zich verhouden tot de personages van andere facties. Dit is belangrijk, want de revolutionaire groeperingen in de eilandnatie staan niet noodzakelijk op gelijke voet.
 

 

Natuurlijk zou het Far Cry niet zijn zonder een andere iconische schurk. Deze keer maken we kennis met "El Presidente" Antón Castillo, met kwaadaardig aplomb gespeeld door Breaking Bad's Giancarlo Esposito. In de trailer neemt hij zijn 13-jarige zoon Diego mee naar het dak van zijn hoofdkwartier en vertelt hem hoe hun volk "niet weet hoe gelukkig te zijn" en "gewurgd wordt door hun vrijheden" terwijl hij hem een levende granaat aanreikt om zijn begrip te testen. Met andere woorden, typisch dictator gedoe. Je zult een gevaarlijk leven leiden als je een revolutie tegen deze despoot ontketent.

 

 

Far Cry 6 Gameplay

De gameplay van Far Cry 6 lijkt vooral op die van de vorige delen van de serie, met een aantal extra mogelijkheden. 

Opgaan in de omgeving

Ten eerste kun je nu je wapen holstervesten om op te gaan in de menigte als een gewone burger, een handige functie in de hoofdstad Esperanza. In het verleden escaleert het snel in een vuurgevecht als je alleen al door een vijand in Far Cry gezien wordt. Maar door je wapen in holster te steken, trek je niet meteen de aandacht van je vijanden - een mechanisme dat in een echt scenario heel zinvol is. Natuurlijk, als je te dicht bij een vijand komt of ergens betrapt wordt waar je niet hoort te zijn, ruil je al snel kogels met je nieuwe vrienden. 

Wisselen van versnelling

Een ander belangrijk mechanisme om te onthouden is dat perks nu gebonden zijn aan je kleding en uitrusting. Als je bijvoorbeeld je vaardigheden als sluipschutter wilt maximaliseren, draag je sluipschuttersuitrusting. Geef je de voorkeur aan stealth, dan kies je camouflagekleding, enzovoort. 

Ook de wapentechniek heeft enkele veranderingen ondergaan. Je kunt je wapens nu upgraden met attachments en mods. Je krijgt ook een speciale wapenklasse die "Resolvers" heet, geïmproviseerde wapentuigjes die je moet bouwen uit onderdelen die je tijdens je avontuur verzamelt. Voorbeelden zijn een minigun, een vlammenwerper, en, vreemd genoeg, een lanceerinrichting waarmee je CD's kunt gooien terwijl je Macarena speelt. 

Een andere nieuwe wapenklasse is de Supremo, superwapens die tijdens gevechten als ultieme vermogens werken, zoals hieronder te zien is:

 • Fantasma - Venom Salvo: zendt een gifgaswolk uit die je vijanden onder elkaar kan laten vechten
 • Gladiador - Juice Injector - verhoogt je snelheid en gezondheid en laat je op een met machetes zwaaiende rooftocht gaan
 • Triador - Truesight - stelt je in staat vijanden in dekking te vinden en laat je ze door muren schieten met het La Virata geweer
 • Exterminador - Armaggeddon Strike - lanceer een spervuur van doelzoekende raketten op vijanden
 • Volta - El Impulso - ontlaadt een EMP om elektronica te ontregelen en vijanden neer te slaan
 • Furioso - Fuego Loco - creëert een muur van vuur en geeft een extra zetje bij sprongen
 • Medico - Zona Medicina - geneest jou en je medestanders na verloop van tijd

Je weg vinden in Yara

Far Cry 6 krijgt een enorme kaart met een land met bergen, stranden, jungles, eilanden, en stedelijke gebieden. Terwijl Far Cry 5 het deed met kleine stadjes met een paar grote gebouwen, zal dit nieuwe spel een enorme hoofdstad hebben en een aantal kleine stadjes die het landschap bezaaien. Je komt veel wilde dieren tegen, met exotische vogels en rivieren die krioelen van de krokodillen. 

In plaats van een quest marker op een kaart, zul je bij sommige quests cruciale plaatsen moeten zoeken met behulp van een foto op je mobiele toestel. Dit geeft een soort schattenjacht mechaniek om je weg over het eiland te vinden. 

Reizen is geen probleem in Yara. Je kunt gebruik maken van een verscheidenheid aan auto's, die je naar believen kunt aanpassen en upgraden, en die zelfs op commando op je locatie worden afgeleverd. De belangrijke verandering is dat je nu op een paard kunt rijden om het platteland te doorkruisen, wat heel goed bij de omgeving past.

Nieuwe Amigos

Over dieren gesproken, Far Cry 5's Fangs for Hire maakt een terugkeer in het vervolg; ditmaal aangeduid als Amigos. In eerdere spellen kun je huurlingen nemen om voor je te vechten, maar deze keer kun je alleen dieren als metgezellen krijgen. Je kunt een haan genaamd Chicharron krijgen die naar je vijanden kan pikken, een krokodil genaamd Guapo die ze regelrecht opeet, een panter genaamd Oluso die geluidloos kan doden, en Chorizo, een hond in een rolstoel die naar voorwerpen graaft en door aaien genezen kan worden.

 

 

De stedelijke omgeving van Esperanza geeft spelers de kans om op nieuw terrein te vechten en te rennen. Nu kun je de daken van de stad in je voordeel gebruiken, zoals in een Assassin's Creed spel.

Volgens verhalend directeur Navid Khavari:

"The verticality is a complete game-changer. Being able to run across rooftops, use back alleys, fight against some of the toughest opponents in the game in this setting, I think, is really unique and fresh."

Tenslotte zal Far Cry 6 co-op gameplay bevatten, al valt nog te bezien hoe dat precies in zijn werk zal gaan. In vorige afleveringen kon je voertuigen besturen en met een medespeler vechten. De gameplay lijkt vergelijkbaar in Far Cry 6, al is het mogelijk dat spelers dichter bij elkaar geteleporteerd worden als ze te ver van elkaar afdwalen.

 

 

Far Cry 6 Verschijningsdatum

Na te zijn teruggeschoven van de oorspronkelijke lanceringsdatum van februari dit jaar, is de Far Cry 6 verschijningsdatum vastgesteld op 7 oktober 2021, voor deze platforms: PC, PS4, PS5, Stadia, Xbox One, en Xbox Series X..

Benodigde specs voor Far Cry 6 

Als je Far Cry 6 op de PC wilt spelen, houd dan rekening met deze hardware-eisen:

Minimum

 • Operating System: Windows 10 (64-bit)
 • Processor: AMD Ryzen 3 1200 3 GHz / Intel Core i5-4460 3,1 GHz
 • RAM: 8 GB
 • Video card: AMD RX 460 4 GB of NVIDIA GeForce GTX 960 4 GB DirectX DirectX 12
 • Harde schijf: 60 GB beschikbare opslagruimte

Recommended

 • Operating System: Windows 10 (64-bit)
 • Processor: AMD Ryzen 5 3600X 3,8 GHz of Intel Core i7-7700 3,6 GHz
 • RAM: 16 GB
 • Video card: AMD RX Vega 64 8 GB of NVIDIA GeForce GTX 1080 8 GB
 • DirectX: DirectX 12
 • Harde schijf: 60 GB beschikbare opslagruimte

Wat zit er in de Far Cry 6 Season Pass?

De Season Pass biedt spelers een unieke kans om in de schoenen te stappen van iconische Far Cry schurken. Dat klopt-je zult ook kunnen spelen als de schurken uit vroegere spellen: Vaas Montenegro uit Far Cry 3, Pagan Minn uit Far Cry 4, en Joseph Seed uit Far Cry 5. Elk personage heeft zijn eigen verhaal dat je kunt spelen. Kun jij je gezonde verstand bewaren binnen de innerlijke wereld van een schurk?

 

 

Omdat Far Cry 6 morgen verschijnt, kun je onze prijsvergelijkingen voor Far Cry 6 bekijken. Vind meer spelaanbiedingen met dLCompare.com's prijsvergelijker voor Far Cry 3, Far Cry 4, en Far Cry 5.

 • Fyra Frost

  From the days of MTG tournaments coverage to all things gaming, I am interested in the latest games and gadgets, because a girl never can have enough of them!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen ×

antwoord answering the message of

500 karakters over

event marvel
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief