Armored Core VI: Vuren van Rubicon is onthuld

Armored Core VI: Vuren van Rubicon is onthuld

Hidetaka Miyazaki, de bedenker van de Souls-serie, doet het weer. De FromSoftware-president won Game of the Year in 2019 met Sekiro: Shadows Die Twice en nu, opnieuw in 2022, met Elden Ring. Het is een prestatie voor weinigen in de industrie, maar zeker verdienstelijk voor Miyazaki met zijn baanbrekende spellen die de industrie opschudden.

Maar voordat hij de bedenker was van Soulsborne en de meest kritische naam binnen FromSoftware, kwam Miyazaki bij het bedrijf als ontwerper voor een andere serie, waarvan er een ook aanwezig was op TGA 2022: Armored Core. Een wereldpremière door Bandai Namco en FromSoftware kondigde de terugkeer van de mecha-serie aan met Armored Core VI: Fires of Rubicon.

 

 

Bandai Namco deelde ook een officiële beschrijving van het nieuwe spel in de serie: 

Dynamic, fast-paced mech action.

Based on the knowledge gained during joint development of their recent titles, Bandai Namco Entertainment and FromSoftware seek to deliver a new action game. By combining FromSoftware's longstanding expertise in mech games and their signature robust gameplay, Armored Core VI: Fires of Rubicon will be a new action experience.

In Armored Core VI: Fires of Rubicon, players will assemble and pilot their own mech with 3D maneuverability to move freely through three dimensional fast-paced missions. Take on difficult challenges and overwhelm your enemies with dynamic moves that make full use of ranged and melee combat. Players can enjoy a variety of actions that can only be truly realized with mechs.

Het verhaal van het spel gaat over een mysterieuze substantie die werd gevonden op de afgelegen planeet Rubicon 3, en die naar verluidt een energiebron was die de menselijke technologie expressief vooruit kon helpen. Deze stof bleek echter gevaarlijker dan men had besteld en veroorzaakte een catastrofe, waarbij de planeet en zijn omgeving explodeerden en een Burning Star System ontstond. Een halve eeuw later raakt de speler verwikkeld in een race om deze stof opnieuw te veroveren in Rubicon 3.

De franchise was op hiaat sinds Armored Core V in 2012 uitkwam voor PS3 en Xbox 360. Het vervolg lanceert in 2023 voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC. Nu de release nadert, kun je onze prijsvergelijker in de gaten houden voor de beste aanbiedingen voor Armored Core VI: Fires of Rubicon.

Duik in de intense wereld van Helldivers 2, waar chaos en samenwerking elke strijd bepalen. Ben je klaar voor intense gevechten en samenwerking voor de overleving van de mensheid? De oorlog wacht.
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief