Elden Ring: Shadow of the Erdtree krijgt gemengde recensies op Steam

Elden Ring: Shadow of the Erdtree krijgt gemengde recensies op Steam

De langverwachte release van Elden Ring: Shadow of the Erdtree is eindelijk gearriveerd. FromSoftware heeft een grote hit gescoord met deze DLC-release, die veel spelers terugbrengt naar de Tussenlanden - of beter gezegd, de Schaduwlanden. Het aantal fans van Souls dat terugkeert naar Elden Ring is echt geëxplodeerd op Steam. Volgens gegevens van SteamDB zijn er in de afgelopen 24 uur bijna een half miljoen spelers teruggekeerd naar Elden Ring, die de hitlijsten op Steam verpletterde met 90% positieve recensies op de dag van de release.

Maar een paar dagen later heeft Elden Ring: Shadow of the Erdtree om verschillende redenen een "Gemengde" beoordeling gekregen op Steam.

 


Een geweldige DLC met gebreken

Veel spelers hebben gewezen op problemen met de optimalisatie van de prestaties. Spelers hebben te maken gehad met lag en frequente FPS-dalingen tijdens het spelen, zelfs op de nieuwste hardware. Sommigen hebben gemeld dat de nieuwe update het spel bijna onspeelbaar heeft gemaakt op het Steam Deck, en FromSoftware werkt er momenteel hard aan om deze problemen op te lossen.

Andere kritiek komt van spelers die de DLC de afgelopen dagen hebben ervaren en het gebrek aan balans hebben opgemerkt. Ondanks dat ze personages van een hoog niveau hebben, hebben veel spelers het gevoel dat hun personages nog steeds in het nadeel zijn tegen vijanden. Kleine vijanden richten buitensporig veel schade aan en eindbazen vernietigen vaak de gezondheidsbalk van personages met slechts één of twee klappen. Veel spelers zijn ook gefrustreerd door de overweldigende en complexe aanvalspatronen van eindbazen, waardoor de uitdaging verschuift van op vaardigheden gebaseerde gameplay naar onthouden en reageren. Het nieuwe upgradesysteem van het spel, bedoeld om de moeilijkheidsgraad aan te passen, wordt gezien als gebrekkig en onnodig. Sommige spelers klagen ook over de overvloed aan nutteloze voorwerpen in verschillende gebieden. Ze voelen zich teleurgesteld als ze puzzels oplossen en kisten vinden om vervolgens alledaagse upgradestenen of receptenboeken te ontdekken in plaats van nieuwe wapens of spreuken.

FromSoftware heeft altijd bekend gestaan om zijn uitdagende spellen met een hoge moeilijkheidsgraad, maar de release van Elden Rings bracht hun titels naar een breder publiek. Veel spelers geven aan moeite te hebben met het voltooien van het spel. Toch beschouwen velen Elden Ring: Shadow of the Erdtree als de beste en grootste DLC die FromSoftware ooit heeft gemaakt.

Ondanks de aanhoudende problemen blijft Elden Ring: Shadow of the Erdtree een groot succes, zoals blijkt uit de 95 Metacritic-score van critici en 8,4 van gebruikers. Als je van uitdagende spellen houdt, is dit misschien wel wat je zoekt. Gebruik onze prijsvergelijker om de beste deal te vinden voor Elden Ring: Shadow of the Erdtree en ga op avontuur naar het Land van de Schaduw om de verborgen geheimen te onthullen.

29.51€
Elden Ring
Elden Ring
  • Officiële website : Elden Ring
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : FromSoftware
  • Ontwikkelaar : FromSoftware
  • Modus : Solo, Multiplayer, Co-op
  • Verschijningsdatum : 24 februari 2022
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief