Instant Gaming EU
 
 

Shadow of the Erdtree wordt net zo moeilijk als Elden Ring

Shadow of the Erdtree wordt net zo moeilijk als Elden Ring

Met de aanstaande release van de eerste en enige uitbreiding voor Elden Ring kijken alle fans van FromSoftware er vol verwachting naar uit. Niet alleen belooft Elden Ring: Shadow of the Erdtree een nieuwe regio om te verkennen en nieuwe eindbazen om tegen te vechten, maar het zal ook het perfecte excuus zijn om terug te keren naar een van de beste en populairste videogames ooit uitgebracht.  De Japanse studio creëerde een meesterwerk dat zijn fans ontelbare uren gameplay heeft bezorgd terwijl ze de Lands Between verkenden. Natuurlijk vertaalden deze zich ook in een belachelijk hoog aantal sterfgevallen, want Elden Ring heeft een indrukwekkende en soms zelfs ontmoedigende moeilijkheidsgraad. Dit is iets wat fans van de games van FromSoftware wel weten, want het is iets wat alle titels in de Dark Souls-serie gemeen hebben. De hoge moeilijkheidsgraad is echter ook een van de meest interessante aspecten van het spel en dwingt spelers hun grenzen te verleggen om te slagen.

Even moeilijk als altijd

Als je had verwacht dat de ontwikkelstudio de moeilijkheidsgraad een tandje lager zou zetten voor Shadow of the Erdtree, kun je beter iets anders zoeken om te spelen als de uitbreiding wordt uitgebracht. FromSoftware heeft bevestigd dat de nieuwe vijanden waarmee je te maken krijgt tijdens het doorkruisen van de Schaduwlanden net zo uitdagend zullen zijn als de vijanden in Elden Ring, zo niet nog moeilijker. Natuurlijk heb je toegang tot nieuwe wapens die je een voorsprong kunnen geven op sommige vijanden, maar je hoeft geen gemakkelijke gevechten te verwachten. FromSoftware-directeur Hidetaka Miyazaki heeft in een recent interview bevestigd dat de moeilijkheidsgraad van Shadow of the Erdtree gelijk zal zijn aan die van de tweede helft van Elden Ring. Daarom moet je enige ervaring hebben met avonturen in de Lands Between voordat je de nieuwe content gaat verkennen.

 

 

Eerdere kennis van het spel lijkt een behoorlijke vereiste en we weten zeker dat degenen die Elden Ring al hebben gespeeld graag hun wapens afstoffen en een beetje opwarmen voordat ze de Schaduwlanden in gaan. Je weet immers nooit wat voor slinks monster je met één slag in tweeën kan hakken.

Als je de uitbreiding nog niet hebt besteld, raden we je ten zeerste aan onze prijsvergelijker te gebruiken om de beste aanbiedingen voor Elden Ring: Shadow of the Erdtree vandaag nog te bekijken en je exemplaar van de game voor het platform van je keuze te bemachtigen voor de release op 20 juni.

Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief