Final Fantasy XVI verkoopt 3 miljoen exemplaren in minder dan een week

Final Fantasy XVI verkoopt 3 miljoen exemplaren in minder dan een week

De enorme populariteit van de serie voorspelde een succes voor Final Fantasy XVI bij de release, maar de cijfers zijn beter dan verwacht, zoveel dat Square Enix er nu al over opschept op sociale media. Final Fantasy XVI heeft de 3 miljoen verkochte exemplaren op PlayStation 5 overtroffen, inclusief fysieke en digitale verkopen, en dat is iets om trots op te zijn. Deze cijfers laten niet alleen zien dat er een grote community is die het spel steunt, maar ook dat de fans openstaan voor belangrijke veranderingen in de gameplay, zolang ze de ervaring maar beter maken.

Anders zijn is een pluspunt

In plaats van stil te blijven staan bij klassieke gameplaymechanieken die voor sommige spelers waarschijnlijk achterhaald aanvoelen, heeft Square Enix besloten een stap vooruit te zetten en te innoveren met een nieuwe stijl. Final Fantasy XVI heeft geen party-systeem en introduceert een systeem dat dichter ligt bij wat je meestal ziet in pure actiegames, met spannende real-time gevechtsmechanieken. Het spel bevat meer volwassen thema's en speelt zich niet af in een open wereld die je naar eigen inzicht kunt verkennen. Die veranderingen alleen al hadden genoeg moeten zijn om de wenkbrauwen van de fans te fronsen, maar het resultaat blijkt zo goed te zijn dat het spel als zoete broodjes over de toonbank gaat.

Natuurlijk is Final Fantasy XVI niet het best verkochte spel in de serie, maar het is exclusief voor PlayStation 5 en de resultaten zijn behoorlijk goed voor een spel dat op één platform wordt gelanceerd. Het spel heeft in ieder geval nog een lange weg te gaan en het zal interessant zijn om te zien welke richting Square Enix in de toekomst met de serie zal inslaan na het succes van het spel.

 

 

Ook al is Final Fantasy XVI misschien verrassend voor je als je de serie al lang volgt, het levert een ongelooflijke gameplay-ervaring die kan worden beschouwd als de natuurlijke evolutie van de franchise. Vergeet niet dat je een goedkope Final Fantasy XVI PS5 sleutel kunt krijgen met onze prijsvergelijker.

  • Officiële website : FF16
  • Categorieën : Actie , Avontuur , Rollenspellen
  • Uitgever : Square Enix
  • Ontwikkelaar : Square Enix
  • Modus : Solo
  • Verschijningsdatum : 22 juni 2023
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief