Kinguin october campaign COM + BG
 
 

Horizon Forbidden West upgrade naar PS5 wordt gratis

Horizon Forbidden West upgrade naar PS5 wordt gratis
NEWS7 sep. 2021 12:00

De macht van de spelers onderschatten kan een riskante zaak zijn, zelfs voor grote bedrijven. Sony Interactive Entertainment is verwikkeld in een enorme controverse die een paar dagen geleden begon toen ze aankondigden dat spelers die Horizon Verboden Westop de PlayStation 4 bezitten, zouden moeten betalen om het spel te upgraden naar de PlayStation 5 versie. Ontwikkelaar Guerrilla Games en Sony kondigden dit vorige week aan, en de reacties van de spelers over deze kwestie waren zo overweldigend dat ze gedwongen zijn terug te krabbelen. Toch laten we even stilstaan bij de feiten die tot de huidige situatie hebben geleid.

 

 

Hoe het allemaal begon

Afgelopen donderdag kondigde Guerrilla Games aan dat alleen de bezitters van de Horizon Forbidden West Digital Deluxe Edition recht zouden hebben op zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5 versie van het spel. De aankondiging kwam als onderdeel van een onthulling van de verschillende pre-order edities van Horizon Forbidden West die we in een eerder artikel behandelden. Het probleem is dat de Digital Deluxe Edition veel duurder is dan het basisspel. Daarom lieten ze je extra betalen om het spel op PS5 te spelen als je besloot de PS4 versie van het basisspel te kopen en van plan was het in de toekomst op PS5 te spelen. 

Natuurlijk werd de aankondiging ontvangen met een enorme golf klachten, afkomstig van de fans van Horizon Zero Dawn. Ze konden maar moeilijk begrip opbrengen voor deze plotselinge verandering in het standaard beleid dat de meeste bedrijven sinds het verschijnen van de next-gen consoles op hun spellen hebben toegepast.

 

Sony geeft toe aan de klachten

Een paar dagen vooruitspoelend is Sony gezwicht voor de druk en Jim Ryan, Sony Interactive Entertainment President & CEO, heeft de controverse aangepakt. In een verklaring erkent hij dat hun oorspronkelijke beslissing een vergissing was en bevestigt dat het upgraden van Horizon Forbidden West naar de next-gen versie gratis zal zijn. Het is een overwinning voor de fans van de serie, althans deze keer.

 

Gevolgen

Er is meer dan dit alles aan Jim Ryan's verklaring. Hij heeft ook gediend om aan te kondigen dat ze voor andere spellen in de toekomst een extra bedrag zullen vragen voor de next-gen upgrade.

 

I also want to confirm today that moving forward, PlayStation first-party exclusive cross-gen titles (newly releasing on PS4 & PS5)–both digital and physical*–will offer a $10 USD digital upgrade option from PS4 to PS5. This will apply to the next God of War and Gran Turismo 7, and any other exclusive cross-gen PS4 & PS5 title published by Sony Interactive Entertainment.

 

We zullen pas weten of Sony dit beleid weer zal aanpassen als het zover is, maar het is vrij waarschijnlijk dat dat niet zal gebeuren. Om Aloys avonturen te volgen in een post-apocalyptische wereld die door machines gedomineerd wordt, kan je de prijzen voor Horizon Zero Dawn vergelijken en zo veel mogelijk besparen. Als je van het eerste spel geniet, kun je Horizon Forbidden West goedkoop kopen dankzij onze prijsvergelijker.

  • Fyra Frost Fyra Frost

    Van de berichtgeving over MTG-toernooien tot alles wat met gaming te maken heeft, ik ben geïnteresseerd in de nieuwste spellen en gadgets, want een meisje kan er nooit genoeg van hebben!

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Reward Event Dominate the streets in Need for Speed Unbound - 56
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief