Kinguin advent rest
 
 

Horizon Forbidden West bereikt 8,4 miljoen verkochte exemplaren

Horizon Forbidden West bereikt 8,4 miljoen verkochte exemplaren

 Guerilla Games heeft in een recente PlayStation blogpost aangekondigd dat Horizon Forbidden West wereldwijd in totaal 8,4 miljoen exemplaren heeft verkocht. Als geheel betekent dat dat de Horizon-serie sinds 2017 32,7 miljoen keer is verkocht. Geen slechte prestatie voor Guerilla Games nu ze hun 20-jarig bestaan vieren.

 

 

Zoals Guerrilla Games' Studio Director en Studio Art & Animation Director Jan-Bart van Beek het vertelt:

“Millions more around the world have discovered Horizon thanks to PlayStation’s subscription services and initiatives, including PlayStation Plus, and Play at Home. All told, it’s a milestone we never imagined possible twenty years ago when we first started making games.”

De Horizon-franchise begon in 2017 met Horizon Zero Dawn, een aanzienlijke gok voor de studio omdat niemand ooit eerder zo'n spel had gezien. Tijdens de E3-showcase van 2015 herinnert van Beek zich dat hij zei: "Wat als het niet werkt? Wat als het hele idee van grotmensen die tegen robotdinosaurussen vechten gewoon te dwaas is?'

Gelukkig werd het spel warm ontvangen door spelers en Horizon groeide uit tot een succesvolle franchise, waarbij het vervolg Horizon Forbidden West in 2022 in de verkoop ging en de bijbehorende DLC, Burning Shores, afgelopen april uitkwam. 

Meer aan de horizon

Wat interessant is aan Horizon is de manier waarop het hoofdpersonage, Aloy, blijft groeien. Begonnen als een verstoten wees, heeft ze een reis gemaakt die haar tot held en redder van vele mensenstammen maakte in een harde, met machines gevulde wereld. Ondanks dat is ze een verschoppeling gebleven die geïsoleerd bleef van menselijke gemeenschappen - dat wil zeggen, tot Burning Shores.

Eindelijk ontmoet Aloy haar gelijke in een jonge Quen krijger genaamd Seyka. Op hun gezamenlijke zoektocht naar gerechtigheid krijgen de twee een band over hun jeugdtrauma's en ervaren ze iets nieuws en onverwachts: ze worden verliefd. Voor één keer ontdekt Aloy dat ze niet alleen door het leven hoeft te gaan. 

Hoewel Burning Shores eindigt met de scheiding van de twee om andere taken te vervullen, is de kiem gelegd voor een vervolg van Aloy's verhaal. Zoals verwacht bevestigde Guerilla Games vorige maand dat er nog een Horizon-vervolg in de maak is en fans kunnen zich erop verheugen te zien waar Aloy's reis haar zal brengen - en reken maar dat Seyka ook zal opduiken.

Als je deze binnenkort klassieke PS5 exclusive nog niet hebt geprobeerd, haal dan een Horizon Forbidden West PS5 sleutel uit onze prijsvergelijker. En vergeet de DLC niet, Horizon Forbidden West: Burning Shores.

Je kunt een reactie plaatsen of reageren op een bericht door in te loggen×

antwoordanswering the message of

500 karakters over

Dompel jezelf onder in de wereld van Stargate: Timekeepers, waar strategie en mysterie samenkomen in epische gevechten. Klaar voor de tijdmissie? De poorten roepen.
DLCompare Extension
Ontvang de beste deals en kortingscodes voor gamers

Abonneer je op onze DLCompare-nieuwsbrief